19
Mayıs
2024
Pazar
BAFRA - SAMSUN

6 asırlık gelenek devam ediyor

Bafra İlçesi’nde, belediye tarafından organize edilen ve yaklaşık 600 yıllık tarihi geçmişi olan Selle Sepet Top Kandil Şenlikleri coşkuyla kutlandı. Bafra Belediyesi’nin Ramazan ayı dolayısıyla hazırladığı fuar alanının yanındaki Ramazan Sokağı’nda kutlanan Selle Sepet Top Kandil ve Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde sahne alan Hilmi Şahballı, Nurgül Ballı, Nevin Korkmaz ve Yılmaz Turan Bafralılara coşkulu anlar yaşattı. Sanatçılar, yaklaşık 2 bin kişiye 3 saat boyunca sevilen türkü ve şarkıları söyleyerek büyük alkış topladılar.

Konseri, Bafra Kaymakamı Selahattin Aparı, Belediye Başkanı Şükrü Neiş, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Yayla, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, işadamları, daire amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş izledi. Türkülerini konser alanını dolduran vatandaşlarla birlikte okuyan sanatçı Hilmi Şahballı, Başkan Neiş’e yazdığı türkü ile Bafralılar’ın takdirini kazandı. 600 yıllık tarihi geçmişi olan Selle Sepet Top Kandil eğlencesinde Kaymakam Selahattin Aparı ve Belediye Başkanı Şükrü Neiş tarafından çocuklara fener ve şeker dağıtımı yapıldı. Havai fişek gösterisi ile gökyüzünün renklendiği şenlik büyük ilgi gördü. Şenlikte çocuklar, İshaklı Mahallesi’nde oturan Başkan Şükrü Neiş’in evine giderek, "Selle sepet top kandil, aç kapıyı ben geldim" manisini söyleyerek başkandan çeşitli hediyeler aldı.

Bafra belediye başkanı Şükrü Neiş, şenlikte yaptığı konuşmada, 6 asırlık bir geleneği sürdürmenin gururunu yaşadıklarını, bu şenliklerin devamında birlik, beraberlik ve bolluk beklediklerini söyledi. Türkiye’de sadece Bafra ilçesine ait bir gelenek olarak tarihe geçen Selle Sepet Top Kandil şenliklerinin, ilçe halkı tarafından yaşatıldığını belirten Başkan Neiş, "Geleneksel olarak kutladığımız bu 600 yıllık geleneği bundan sonraki yıllarda da şenlik havası içerisinde kutlayalım. Bu geleneğin temelini bilemesek de gelenek olarak günümüze geldi ve bunu devam ettirmekte bize düşer. Bundan önce bu eğlenceyi patlayıcı madde atarak kutlardık, bundan sonra da şenlikler ve eğlencelerle kutlamaya devam edeceğiz" dedi.
Her yıl Ramazan ayının 14. gününü 15. güne bağlayan gece yapılan Selle Sepet Top Kandil Şenlikleri, son 7 yıldır Bafra Belediyesi tarafından düzenleniyor.

bafra
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2004 Cuma 10:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?