28
Mayıs
2024
Salı
BAFRA - SAMSUN

AKP Danışma Meclisi toplantısı

Samsun'un Bafra İlçesi'nde, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Teşkilatı tarafından AK Parti İl Başkanı Ali Akyüz başkanlığında 'İlçe Danışma Meclisi' toplantısı düzenlendi. 

Şoförler ve Otomobilciler Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Çakır, AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ali Akyüz, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, Çetinkaya Belde Belediye Başkanı Ahmet Akbaş, Kolay Belde Belediye Başkanı Dursun Aygün, İl Genel Meclis üyeleri ve çok sayıda parti mensubu vatandaş katıldı. Toplantıda konuşan AK Parti İlçe Başkanı Haluk Bülbül, teşkilatlarının yapmış olduğu çalışmadan memnun olduğunu ve 2007 yılının sonunda yapılacak olan genel seçimlere hazır olduklarını söyledi. 

Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş de, doğalgaz ana hattının Bafra ilçe sınırları içerisine girdiğini belirterek, "Hava şartları çok ağır geçmezse, Bafralı yaz sezonuna girmeden gelecek sene doğalgaza kavuşmuş olacak. İnşallah doğalgazın meşalesini Bafra'da yaktığımız gün şehir içine de kazma vurmuş olacağız. Doğalgazın Bafra'ya gelmesiyle Bafra kömürden kurtulacak. Su konusunda 3 alternatifle yolla çıktık. Bir tanesi Avrupa standartlarında yeni bir arıtma tesisinin kurulması, bölgemizdeki yer üstü kaynak sularının araştırılıp bunlardan faydalanılması. Bir diğeri de suyun Samsun'dan Bafra'ya getirilmesidir. Teşkilatımızın desteği sonucunda suyun Samsun'dan getirilmesine karar verdik. Bu karar Samsun Büyükşehir Belediye meclisinden onay gördü. Önümüzdeki sene ağustos ayında Bafralılar içilebilir ve nitelikli suyunu kullanacak. Aktekke Köyü altındaki çöp toplama alanını yakın gelecekte kaldırıyoruz. Bu konuda yer tahsisi için çalışmalarımız devam ediyor. Bafra'da günlük 600 ton kapasiteli asfalt şantiyesi oluşturup, 2 yıl içerisinde ilçenin bütün yollarını asfaltlamayı hedefliyoruz" dedi. 

Seçimlere 1 yıl kaldığını ve gelecekteki seçimde çok güçlü olacaklarının altını çizen Çetinkaya Belediye Başkanı Ahmet Akbaş ise, 2 yıl uğraştan sonra Tekel depolarını belediyelerine kavuşturduklarını, kendi imkanlarıyla biyodizel üretimine başladıklarını vurguladı.
AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ali Akyüz ise, "Artık hiçbir şey ülkede eskisi gibi olmayacak ilkesiyle yolumuza devam ediyoruz. Biz, AK Parti iktidarının 4. yılında çok sayıda hizmetle vatandaşımızın yanında olmanın onurunu yaşıyoruz. 4 yılda çözülmez denen sorunları çözen bir AK Parti varsa, 2007'nin 4 Kasımı'nda yapılacak genel seçimlerde daha güçlü bir şekilde iktidara taşınması sorumluluğu hepimize düşüyor" diye konuştu. 

AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Çakır, yaptığı konuşmada, birlik, beraberlik ve kardeşliğin sürmesi halinde bütün sorunların üstesinden gelineceğini vurgulayarak, "3 Kasım öncesi komşu devletlerle sorunlarımız vardı. Siz bizi iktidar yaptınız biz Ortadoğu da ve Balkanlar'da komşularımızla ilişkilerimizi düzelttik. Ortadoğu'nun istikrarının Türkiye'nin istikrarına bağlı olduğunu hep birlikte gördük. Türkiye kendi içindeki istikrarı ve ekonomisini yakaladıktan sonra devletimizin dünya devletleri arasında itibarının artması iktidarımızda gerçekleşti. İhracatımız 2002 yılında 36 milyar dolar iken, şu anda 84 milyar dolara çıktı. Neredeyse 3 katı ihracat artışı yaptık" şeklinde konuştu. 

Daha sonra AK Parti Samsun İl Başkanı Ali Akyüz, AK Parti ilçe Başkanı Haluk Bülbül'e AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği takdirnameyi verdi. Danışma toplantısı ikramla sona erdi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 09:10:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?