18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAFRA - SAMSUN

Anne babalara bilinçlendirme semineri

Bafra'da, Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Psikolojik Danışmanı Ahmet Engin tarafından, 600 öğrenci velisine, gruplar halinde "Anne ve Babaları Bilinçlendirme" semineri verilmeye başlandı.

Okulun toplantı salonunda düzenledikleri eğitimlerle, sene sonuna kadar tüm velilere ulaşarak onları her konuda bilinçlendireceklerini belirten Psikolojik Danışman Ahmet Engin, "Mutlu, kendini ifade edebilen, çevresi ve kendisiyle uyumlu, yeni yaşantılara ve öğrenmeye açık, aktif ve sağlıklı bireyler yetiştirmek için, Anne ve Babaları Bilinçlendirme seminerleri düzenledik" dedi.

Seminere katılan velilere seslenen Ahmet Engin, "Çocuklarınızla aranızda sorun yaşanılması kaçınılmazdır. Çünkü sizden ayrı bir kişilik geliştirerek bireyselleşmektedirler. Önemli olan çocuğunuzla yaşadığınız çatışmalarda, onu anlayarak sağlıklı iletişimi sürdürebilmektedir. Çocuğunuzu tanımanız ve anlamanız için sürekli diyalog halinde bulunarak, çocuğa sizin için değerli olduğu mesajını vermeniz gerekmektedir. Çocuğunuzun doğduktan yetişkinliğe kadar çeşitli gelişim evrelerinden geçerek, büyüdüğünü her evrenin kendine özgü problemleri beraberinde getirdiğini unutmayınız" dedi.

Seminerde; çocuğu tanıma, çocukla sağlıklı iletişim kurabilme, çocuğa karşı olumlu tutum geliştirme, cezalandırma yerine olumlu disiplinize etme, çocuklara sorumluluk duygusunu kazandırabilme ve çocuğun güven duygusunu geliştirebilme konuları işleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 14:43:43
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 18:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?