19
Mayıs
2024
Pazar
BAFRA - SAMSUN

Aşevi'nin gönüllü aşçıları

Bafra İlçesi’nde Ziraat Odası tarafından 4 yıldır Ramazan aylarında kurulan aşevindeki 6 aşçı, gönüllü olarak çalışarak her gün 3 çeşit sıcak yemek çıkarıyor.

Alaçam Caddesi’nde 4 yıldır Ramazan aylarında faaliyet gösteren aşevinde gönüllü olarak aşçılık yapan Nadir Topuzoğlu, Satılmış Soruklu, Sinan Bedir, Lütfullah Çakır, İlyas Kuru ve Murat Turan, Ramazan ayının paylaşmak olduğunu, bu ayın bereketinden kendilerinin de yaralandığını söyledi. Bafra’da lokantaları olan gönüllü aşçılar, Ramazan ayanda böyle bir hizmette bulunmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, 6 aşçının gönüllü olarak ücretsiz çalıştığını, buradan her gün iftar ve sahurda toplam 2 bin kişiye sıcak yemek dağıttıklarını söyledi. Karagöl, "Bize mahalle muhtarları da yardımcı oluyorlar. Türkiye genelinde aşevi kurarak halka hizmet veren tek Ziraat Odası olmaktan gurur duyuyoruz. Aşevimizin günlük 2 milyar lira masrafı oluyor. İsimlerinin duyulmasını istemeyen hayır sever vatandaşlarımız da aşevimize yardımda bulunuyor. Aşevi yetkilileri olarak 2 bin kişiye, çeşitli köylere giderek gıda yardımı dağıttık. Kalan 20 köyümüze de gıda yardımında bulunacağız" dedi.

bafra
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 11:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?