26
Mayıs
2024
Pazar
BAFRA - SAMSUN

Ata'yı şükranla anıyoruz

BAFRA'DA 19 MAYIS KUTLAMALARI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Bafra'da da coşku ile kutlandı.

Bafra'daki kutlamalar, sabah 08.30'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Çelenk sunma programının ardından kutlamalar, Bafra Şehir Stadı'nda sürdü. Şehir stadındaki program saat 09.30'da başladı.

Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Garnizon Komutanı Per. Yb. İbrahim Dağtekin ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, öğrencileri ve halkı selamlayarak bayramlarını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı.

91. yıldönümü kutlanan bu günün tarihte iki ayrı önemi olduğunu vurgulayan Yayla, "Biri, devletimizin kurucusu büyük Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'dan Anadolu'ya ayak bastığı günün yıldönümü olması, diğeri ise büyük kurtarıcı Atatürk'ü anma günü olarak kutlamamızdır" dedi.

Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ise yaptığı konuşmada, "Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919 tarihidir. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir' diyerek Samsun'a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Şehit Erkut Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri gençlik adına konuşma yaptı, şiir okudu. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu. Gençliğin Ataya cevabı ise Bafra İmam-Hatip Lisesi öğrencisi tarafından söylendi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenleri, spor gösterileri, öğrencilerin bayram gösterisi, tören geçişi ve halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

BAFRA'DA 19 MAYIS KUTLAMALARI
BAFRA'DA 19 MAYIS KUTLAMALARI
BAFRA'DA 19 MAYIS KUTLAMALARI
BAFRA'DA 19 MAYIS KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 15:45:01
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 16:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?