18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAFRA - SAMSUN

Bafra Emniyeti'nde 'Yönetimde Motivasyon' semineri

Samsun’un Bafra İlçesi’nde, Emniyet Müdürlüğü tarafından "Yönetimde Motivasyon" adlı hizmet içi eğitim semineri verildi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Doktor Yaşar Barut’un konuşmacı olarak katıldığı "Yönetimde Motivasyon" adlı seminere, Bafra Emniyet Müdürü Fikret Aydoğdu ve Bafra Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tohit Güneş ile Bafra, Yakakent, 19 Mayıs ve Alaçam ilçesinden 100 kişilik emniyet personeli katıldı.

Seminerde konuşan Yrd. Doç. Dr. Yaşar Barut, insanların kendileriyle ilgili bir şey düşünemediğini, günümüzün stres çağı olduğunu, toplumsal işlerde insanların yorgun düştüğünü, bazen de insanların sabahları kendisini aslan gibi hissetmesi gerektiğini söyledi.

Barut, polis teşkilatının insanlarla iç içe bulunduğunu, her mesleğin kendine göre değerlerinin olduğunu, stres yükü fazla olan mesleklerde mesai kavramının olmadığını söyledi. İnsanların temel ihtiyaçlarından birinin de güvenlik olduğunu belirten Barut, insanların bazen çalıştığı arkadaşlarından dolayı stres yaşayabildiklerini, yaşantılarla beklentilerin farklılıklar oluşturduğunu, bazı makamların yöneticilere büyük geldiğini ve insanların bilmek, tanımak, uyarıcı almak gibi açlıklarının olabileceğini vurguladı.

OMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Doktor Yaşar Barut, "Bir takım işlerin yerine getirilebilmesi için yönetim kadrosu çok önemli. Bizim eğitim sistemimize baktığımızda 1850’li yıllarda il ve ilçelere yönetici yetiştirebilmek için o zamanki adıyla Mekteb-i Mülkiye’yi şahane olan, bugünkü ismiyle siyasal bilgiler fakültesi kamu yönetimi okulları kurulmuş. Yöneticilik gerçekten hangi kurum ve kuruluşta olursa olsun çok önemli ama meslekleri değerlendirdiğimizde meslekler açısından değişen bir takım farklı özellikler olması gerekiyor. Bu özelliklere ne kadar sahip çıkabilirsek yaptığımız işten o kadar mutluluk duyabiliyoruz. Hepimiz insan için ve insanlarla beraber çalışıyoruz. Bizim yapmış olduğumuz işlerden etkilenen insanlar bundan daha çok yararlanmış oluyorlar. Olaya bu açıdan baktığımızda bazı mesleklerin diğerlerine göre stres şiddetinin daha fazla olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Kime sorulsa herkesin kendi mesleğinin daha olumsuz ve stresli olduğunu ifade ettiğini belirten Barut, "İnsanın temel ihtiyaçları vardır. Temel ihtiyaçlarının bir başkası da biyolojik ihtiyaçlar ve güvenlik ihtiyaçlardır. Hepimiz güvenlik içerisinde olmak istiyoruz" diye konuştu.

SAMSUN-(İHA)
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2003 Cuma 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 13:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?