17
Mayıs
2024
Cuma
BAFRA - SAMSUN

Bafra Ovası sular içinde

Bafra İlçesi'nde 48 bin dönüm tarım arazisi şiddetli yağışlardan dolayı sular altında kaldı. Yağmur dolayısıyla meydana gelen su baskını sonucu İlçenin 15 köyünde yaklaşık 3 trilyon liralık maddi hasar meydana geldiğini belirtildi.

Köylerde ekili mısır, buğday ve yonca alanlarının sular altında kaldığı ve ahırlar, evler, samanlıklar ve bir okulun da sudan zarar gördüğü öğrenildi. Altunay Köyü Muhtarı ve Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, köylülerin tarım ürünlerini kurtarmak için seferber olduğunu belirterek, "Yağmur dolayısıyla su baskını köylüyü perişan etti. Denizle birleşen Karaboğaz deresini bir türlü temizleyemiyoruz. Temizlediğimizde ise rüzgar sebebiyle tekrar kapanıyor. Üstelik sit alanı olması sebebi ile doğal hayatı koruma timi tarafından ceza alıyoruz. Karaboğaz denize direk açık olursa bölgemiz tarım arazileri sular altında kalmaz. Arazilerimiz sular altında, çiftçilerimizde zor durumda. 20 yıl önce kuşaklama kanalı için Yenice çayına proje yapıldı. Buna rağmen hala temizlenecek. Köylerimiz tamamen sular altında. Köyümüzün tamamı zarar gördü. Aynı problem diğer köylerimizde de var. Bu sorunumuza bir an evvel çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

Şirinköy Muhtarı Ahmet Tepe ise, yağmur tehlikesinin devam ettiğini, tarım sigortasının faaliyete geçmesi durumunda rahatlayacaklarını ifade etti.

bafra
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 09:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?