24
Mayıs
2024
Cuma
BAFRA - SAMSUN

Bafra Ovası'ndan bereket fışkıracak!

SUAT KILIÇ'IN ZİYARETLERİ

AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, “Bafra Ovası'ndan bereket fışkıracak” dedi.

Suat Kılıç, Bafra ilçesinde Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Kızılırmak Sulama Birliği Başkanı Kemal Nair ile çeşitli köylerin muhtarları ve üreticilerle bir araya geldi. Çiftçilerin tarımsal alanlarda sulama yapabilmesi için karşılaştıkları sorunların giderilmesi ve yapılacak yeni çalışmaları yerinde inceleyen Kılıç, “Bafra ovasının sağlıklı sulanabilmesi ve tarımsal üretimde kalite ve verimin arttırılmasını önemsiyoruz. Sulama alanında yaşanan sorunların giderilmesi ve çözüme kavuşturulması için buradayız. Sıkıntılarınızı yerinde görüyoruz. Buna göre bir çalışma gerçekleştireceğiz. Sorunlarınızın giderilmesi durumunda Bafra Ovası'nda bereket fışkıracak” diye konuştu.

Üreticiler, Kızılırmak'ın denize döküldüğü alanın sürekli tıkandığını ve bu tıkanıklığında tarımsal sulamalara zarar verdiğini belirtmesi üzerine söz konusu alanda incelemelerde bulunan Kılıç, şöyle konuştu: “Kızılırmak'ın ağzının sürekli kapanması ya da deniz dalgalarının etkisiyle buraların zarar görmesi tarımsal alanda ürünlere zarar veriyor. Ancak ben olayı yerinde geldim ve gördüm. Bunun için bir çözüm bulmalıyız. Çözümün sağlanması içinde buraya mühendislerden oluşan bir ekibin gönderilmesini sağlayarak neler yapılabilir bunu görmek lazım. Sizin derdiniz, sizin sorununuz bizim derdimiz ve sorunumuzdur. Bunu çözmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”

Kılıç, Koşuköy ve Fener köylerinin ziyaretinin ardından Barfra'nın Çetinkaya ve Kolay beldelerine de geçerek burada vatandaşlarla buluştu. Bafra'nın her geçen gün geliştiğini belirten Kılıç, “Bafra Ovası Türkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden biridir. Ovanın daha verimli ve fazla üretim gerçekleştirmesi içinde belediye başkanlarımız, muhtarlarımız ve siz üreticilerimden gelen istekler doğrultusunda çalışıyoruz. Bafra'nın bütün köylerinin yol sorunun sözüme kavuşturuyoruz. Şuanda yol sorunu olmayan köyümüz kalmadı. Samsun Bafra arasını çift şerit duble yol yaptık. Şimdi Alaçam, Yakakent arasında çalışmalar sürdürüyoruz. Eğitimde, sağlıkta ve alt yapıda da eksikleri giderdik. Bazı çalışmalar birden olmuyor. Sizlerin desteği ve gayretiyle de bunları yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

SUAT KILIÇ'IN ZİYARETLERİ
SUAT KILIÇ'IN ZİYARETLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2010 Pazartesi 12:56:04
Güncelleme :2 Ağustos 2010 Pazartesi 15:41:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?