19
Mayıs
2024
Pazar
BAFRA - SAMSUN

Bafra Sakatlar Derneği'nden çay partisi

Samsun’un Bafra İlçesi’nde, Sakatlar Derneği Bafra Şubesi’nin kuruluşunun 6. yıl dönümü münasebetiyle çay partisi düzenlendi.

Dernekte gerçekleştirilen çay partisinde, Kurucu Başkan Yıldız Kaya, bir dönem derneğin başkanlığını yapan Şaziye Yarar ve dernek kurucuları Burhan Güven, Osman Efe, Akın Özpoyraz, Ahmet Önem ve Mehmet Türkmen’e, Bafra Belediye Başkanı Hasan Aslan ve Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Mustafa Uçar tarafından teşekkür belgeleri verildi.
Sakatlar Derneği Bafra Şubesi 2. Başkanı Sevgi Değirmenci, derneklerinin 6. yaşına girdiğini, bu zaman zarfında sosyal ve sanatsal alanlarda dernek olarak kendilerini kanıtladıklarını, yaptıkları icraatlarla 300’e yakın üye kapasitesine ulaşarak, ayakta dimdik duran bir dernek anlayışıyla birlik ve beraberliğin sembolü olduklarını söyledi. Değirmenci, "Bugün bu birlik ve beraberlik bir kere daha mühürlenmiştir. Hepimiz buradayız ve bu mutlu günü birlikte paylaşıyoruz. Derneğimizin en mutlu günü yine 2. yuvamız olarak nitelendirdiğimiz dernek binamızda kutlamayı uygun gördüğümüz çay partimize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Derneğimize maddi ve manevi katkıda bulunan ve geçmişte en küçük emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Belediye Başkanı Hasan Aslan, 6 yıl önce "Biz de varız" düşüncesiyle yola çıkan, ilçenin güzide derneklerinden olan Bafra Sakatlar Derneği’nin her zaman yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi.

Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Mustafa Uçar ise, sivil toplum ruhunu kimsenin soyutlayamayacağını belirterek, "Bizler bir ve diri oldukça yerel yönetimler sizin haklarınızı gasp etme cüretini bulamayacaklardır. Lütfen sizler haklarınızı isteyin ve kimseden imtiyaz beklemeyin. Siz bu toplumun vazgeçilmez bir ferdi ve evladısınız. Kimse sizi soyutlayamaz. Bu ülkede toplumun yüzde 12.9’u engelli ise, vazgeçilmez bir potansiyelsiniz demektir" diye konuştu.

iha-samsun
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2004 Pazartesi 12:23:35
Güncelleme :22 Mart 2004 Pazartesi 13:37:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?