31
Mayıs
2024
Cuma
BAFRA - SAMSUN

Bafra'da Gaziler Günü kutlandı

Samsun'un Bafra ilçesinde, "19 Eylül Gaziler Günü" dolayısıyla tören düzenlendi.


Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde organize edilen törene Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Yarbay Metin Özdemir, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mahir Erol, Bafra İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Şahin Kocaköse, askeri, adli ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.


Atatürk Anıtı'na Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Şube Başkanı Rahmi Şahin tarafından çelenk bırakılmasıyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Rahmi Şahin, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. “Üzerinde yaşadığımız cennet vatan toprakları kadar vatan olmayı hak etmiş bir toprak parçası dünyada yoktur” diyen Şahin, “Çünkü her karışı şehit ve gazi kanıyla hamur olmuştur. Dalgalanan şanlı bayrağımız rengini ve şeklini bu mübarek kanlardan almıştır. Her zaman gurur duyduğumuz şanlı geçmişimiz dünya tarihinde altın harflerle yazılmıştır. Bu onur inançlı, kararlı ve çok iyi disiplin edilmiş silahlı kuvvetlerimizin bağrından çıkmış kahraman gazilerimizin sayesindedir. Milli birlik ve beraberliğimizin, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması uğruna seve seve canını feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz, ruhları şad olsun'' dedi.


Kıbrıs Gazisi Mehmet Yüksel'in okuduğu şiir güne damgasını vurdu. Şiirin okunmasından sonra Bafralı gaziler tören geçişi yaptı. Daha sonra Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Garnizon Komutanı Yarbay Metin Özdemir, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş ve beraberindeki heyet, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Şubesi'ni ziyaret etti. Kutlama programı, dernek binasında çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 20:41:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?