22
Mayıs
2024
Çarşamba
BAFRA - SAMSUN

Bafra'da İçme Suyu Arıtma Tesisleri'nde hummalı çalışma

Samsun’un Bafra Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisleri inşaatında çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Dedeli Köyü’nde bulunan su depoları mevkiinde inşaatına başlanan Bafra Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi çerçevesinde, idare binası, arıtma evi, terfi merkezi, depolama, kontrol sayaçları ve debi ölçeklerinin bulunduğu öğrenildi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Hasan Aslan, Bafra Belediyesi Dedeli Köyü Su Depoları mevkiinde 5 dönümlük arazi içerisinde yapımına başlanan içme suyu arıtma tesislerinin 3 ayda biteceğini belirterek, tesislerin 700 milyar lira karşılığında yetkili firmadan anahtar teslimi olarak alınacağını söyledi.

Başkan Aslan, "Bafra’da 100 yıllık projeleri, 10 yıla sığdırmaya çalıştık. Bu çalışmalarımızı bütün hemşehrilerimiz biliyor. Asfaltlar bittikten sonra ilçemiz için çok önemli bir projeye daha imza attık. Bu da içme suyu arıtma tesisleridir. Bu halkımızın isteğiydi. Suyun kalitesinde problem olduğunu söylüyorlardı. İhalesini yaptık. Dedeli su deposunun yanında suların arıtılması için 700 milyar liraya İdeal Çevre Teknolojileri Su Arıtım Dış Ticaret Limitet Şirketi’ne istasyon yaptırıyoruz. Paket arıtma dediğimiz bu sistem hızla devam ediyor. Bafralı hemşehrilerim en kısa zamanda seçimlerden önce memba suyu gibi su içecekler, yani şişe suyu nasılsa bu su da aynı olacak. 150 bin nüfusa yetecek bu içme suyu arıtma tesislerinde saniyede 500 litre su akacak, şu anda saniyede 350 litre su kullanıyoruz" dedi.

NAMIK AZGIN-SAMSUN (İHA)
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2003 Çarşamba 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 13:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?