22
Mayıs
2024
Çarşamba
BAFRA - SAMSUN

Bafralı hacı adayları uğurlandı

Samsun-Bafralı hacı adayları, kutsal topraklara dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı. 

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek 200 hacı adayı için Bafra Müftülük Site Camisi önünde uğurlama töreni düzenlendi. Törende ilahiler söylendi ve Kur'an-ı Kerim okundu. Bafra Müftüsü Dursun Ali Şeker, her Müslüman'ın hayalinin kutsal topraklara giderek hac görevini yerine getirmek olduğunu vurguladı. Şeker, hacı adaylarına seslenerek, "Ülkemizi orada en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyorum. Bu kutsal hacılık görevinde ülkemize ve milletimize dualarınızı eksik etmeyin, ülkemiz için bol bol dua edin" dedi. 

Kutsal topraklara gitmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen hacı adayları ise Bafra Müftülüğü'nün organize ettiği ve bir hafta süren seminerlerin faydalı olduğunu dile getirerek, "Bunun rahatlığı ile vazifemizi hakkıyla eda edip gelmek istiyoruz" diye konuştular. 

Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş da ülkenin ve Bafra ilçesinin gelişmesi için hacı adaylarının dua etmesini istedi. Dua ve gözyaşlarıyla uğurlanan hacı adayları, Samsun-Çarşamba Havaalanı'ndan uçakla Arabistan'a gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2007 Cuma 16:20:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?