20
Mayıs
2024
Pazertesi
BAFRA - SAMSUN

Bafralı hacılar yola çıktı

Bafra İlçesi’nde 241 hacı adayı, Bafra Müftülük Site Camii önünde düzenlenen törenle gözyaşları arasında kutsal topraklara uğurlandı.

Bafra Müftülüğünün yaptığı organizasyonla, hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara hareket eden ilk hacı kafilesi yola çıktı. Hacı adaylarını uğurlama töreninde, Bafra Müftülüğü ilahi gurubu, çeşitli ilahiler ve Kuran’ı Kerim okudu.

Törene katılan Bafra Kaymakamı Selahattin Aparı, her Müslüman’ın hayalinin kutsal topraklara giderek hac görevini yerine getirmek olduğunu belirterek, "Ülkemizi orada en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyorum. Bu kutsal hacılık görevinde ülkemize ve milletimize dualarınızı eksik etmeyin, ülkemiz için bol bol dua edin" dedi.

Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş ise, 1995 senesinde kutsal topraklara giderek Hac görevini ifa ettiğini, her hacı gidişinde kutsal toprakların kokusunu gönlünde hissettiğini belirterek, "Bizlere dua edin, çünkü buna ihtiyacımız var. Bizlerin sizlerde hakkı olmaz ama sizin bizde hakkınız varsa helal edin" diye konuştu.

Bafra Müftüsü Dursun Ali Şeker de, hacı kafilesi ile birlikte kendisinin de hacca gideceğini belirterek, "Siz Türk insanının elçisisiniz, gittiğiniz yerlerde alış verişe değil kutsal ibadetinizi yerine getirebilmek için itina gösterin, hediyelik eşyaları ise oradan değil ülkemizden temin edin" şeklinde konuştu.

Kutsal topraklara gitmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen hacı adayları, yakınlarından ayrılmanın hüznünü yaşadıklarını belirttiler. 2005 yılı hac organizasyonu için Bafra’dan gidecek hacı adayları, 15 Ocak 2005 tarihinde hac ibadetlerini tamamlayarak geri dönecekler. 19 Aralık 2004 tarihinde gidecek olan 92 kişilik ikinci kafile ise 19 Ocak 2005 tarihinde dönmüş olacaklar.

Bafra
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 13:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?