22
Mayıs
2024
Çarşamba
BAFRA - SAMSUN

Başsavcıdan STK'lara ziyaret

Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, Sakatlar Derneği Bafra Şubesi ve Bafra Halkımızı Bilinçlendirme Derneği'ni (HA-Bİ-DER) ziyaret etti.

İlk olarak Sakatlar Derneği Bafra Şubesi'ne nezaket ziyaretinde bulunan Başsavcı Salih Çokal, burada şube başkanı İsmail Tabak ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Başsavcı Çokal, karşılıklı sohbet havası içinde geçen ziyarette, göreve geldiği 14 ay öncesinden bugüne kadar sivil toplum kuruluşları ve bürokratlarla yaptığı istişareler sonucu, Bafra'da suç unsurlarının azalmasına ve suçlulara sadece ceza değil, onları topluma kazandıracak için Denetimli Serbestlik Modeli ile Bafra'da ilkleri başlattıklarını kaydetti. Sakatlar Derneği Bafra Şubesi Başkanı İsmail Tabak da sakatlara acıma hissiyle değil, gönül sevgisiyle yaklaşılmasını istedi ve yaptıkları faaliyetlerden bahsetti. 

Daha sonra HA-Bİ-DER'i ziyaret eden Başsavcı Salih Çokal, dernek başkanı Yaşar Önbaş tarafından karşılandı. Okul öncesi eğitimin önemine değinen Başsavcı Çokal, ''Aileler okul öncesi eğitime önem verdikleri vakit başarılı nesiller yetiştirebiliriz'' dedi. Yaptıkları çalışmaları anlatan Yaşar Önbaş ise, "0-6 yaş döneminde aile, birinci derecede önemli ve sorumludur. Ancak, tek başına yeterli değildir. Hem çocuk hem de ailenin bu dönemde gereksinimlerinin karşılanması, çocuklarının gelişimlerinin desteklenerek, yaşıtlarıyla bir arada olabilmelerinin sağlanması için oluşturulan sağlıklı bir ortama gereksinimleri vardır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 13:18:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?