20
Mayıs
2024
Pazertesi
BAFRA - SAMSUN

Buğdayda kalite arttırma çalışmaları başladı

Bafra İlçesi Tarım Müdürlüğü tarafından, buğdayda birim alanda en yüksek verimi alabilmek için demanstrasyon (herhangi bir yerin denenmesi) çalışması yapıldığı bildirildi.

İlçeye bağlı İlyaslı Köyü’nde, İlçe Tarım müdürlüğü tarafından, Mehmet şen ve Mahmut Arslan’a ait toplam 8 dekarlık alanda ileri tarım tekniklerini kullanarak, birim alandan en yüksek verim ve kaliteyi alabilmek için demanstrasyon çalışması yapıldı. İlçe Tarım Müdürlüğü’nde görevli teknik elemanlardan Ziraat Mühendisi Muharrem Nas, ilçede buğday yetiştiriciliği yapılan tarım alanlarının yarısından fazlasında fazla miktarda gübre ve tohumluk kullanıldığını, toprak işlemesinin gerektiği gibi yapılmamasından dolayı çiftçilerin bir dekar buğday yetiştiriciliği alandan elde ettiği net gelirin çok düşük olduğunu söyledi.

Birim alandan elde edilecek ürünün en yüksek seviyede olabilmesi amacıyla ilçeye bağlı kırsal köylerden İlyaslı Köyü’nde 2 çiftçiye ait tarım arazisinde çalışma yaptıklarını belirten Muharrem Nas, "Bu çalışmalar sırasında buğday ekilecek araziler, usulüne uygun olarak işlendi. Dekara 25 kg sertifikalı buğday tohumu kullanıldı. Gübreleme işlemleri ise toprak tahlili sonucuna göre yapıldı. Hasada kadar geçen süre içerisinde İlçe Tarım Müdürlüğü’ne bağlı teknik elemanlarca sürekli bu tarlalarda kontrol yapılacak ve hasat sırasında da bir tarla günü düzenlenerek sonuçları çiftçilere anlatılacak" dedi.

bafra
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 13:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?