23
Mayıs
2024
Perşembe
BAFRA - SAMSUN

Çiftçiler 'birlik' oluşturuyor

Bafra İlçesi’nde, her yıl yaşanan pazarlama sorunları nedeniyle üretim planına göre ve piyasanın ihtiyacı dikkate alınarak, sözleşmeli tarım uygulamasına geçmek, kaliteli ürün üretmek, kontrollü ve sağlıklı bitki yetiştirmek, piyasa araştırması yapmak, tohum, gübre, zirai ilaç, hasat konularında maliyeti düşürmek, yurt dışı pazarları araştırmak için birlik kurma çalışmalarını hızlandırmak amacıyla İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından 28 köy muhtarının katıldığı bir toplantı yapıldı.

İlçe Tarım Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan muhtarlar toplantısında, yazlık ve kışlık sebze istatistiklerinin en kısa zamanda yapılmasına karar verildi. İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Kızılırmak Deltası’nın oluşturduğu 500 bin dekarlık Bafra Ovası’nda, yaklaşık olarak 150 bin dekarlık yazlık sebze ve kışlık sebze ekilişi yapıldığını söyledi.

Dursun, bir köyde yazlık ve kışlık sebze olarak ne üretildiğini kendilerine gelen bilgilerde tam tespit edemediklerini belirterek, "Kaliteli üretim için çiftçi birliklerimiz şart, kaliteli ürün kendini satar. Bafra’da sebze olarak ne üretildiğini net olarak bu sene belirleyeceğiz. Ürün planlamamızı da ilçede ona göre yapacağız. İlçemizde et üreticileri birliği, Çeltik üreticileri birliği kuruldu. Tütün üreticileri birliği çalışmaları ise hızlı bir şekilde devam ediyor. Köylü üretiyor, pazara gelince satamıyor, Yapacağımız çalışmalarla Bafra sebze ve meyvesini 3 yıl içerisinde birlikler sayesinde müreffeh noktaya getirteceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 17:39:58
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 12:47:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?