22
Mayıs
2024
Çarşamba
BAFRA - SAMSUN

Çilek çiftçinin yüzünü güldürdü

Samsun'un Bafra Ovası'nda bu sene yerli çilek üretiminin bolluğu ve fiyatların yüksek olması üreticinin yüzünü güldürdü. 

Bafra ilçesine bağlı Elifli köyünde 8 yıldır çilek üretimi yapan Bayram Ali Kadıoğlu, bu sene iklim şartlarının olumlu geçmesi halinde 20 dekar çilek dikili araziden 30 ton çilek beklediğini söyledi. İyi giden hava şartları nedeniyle ürünlerde bolluk yaşandığını belirten Kadıoğlu, günlük olarak iç piyasaya 700 kilogram çilek sattığını ifade etti. Elifli köyü çileğinin aroması ve tadıyla hem iç hem de dış piyasada çokça tercih edildiğini anlatan Kadıoğlu, bu yıl fiyatların yüksek olması nedeniyle çiftçilerin yüzünün güldüğünü söyledi. Bafra Ovası'nın ekonomisinin tarıma dayalı olduğunu belirten örnek çiftçilerden Bayram Ali Kadıoğlu, "Çilek üretiminde kalite önemlidir. Kaliteye önem verdiğimden müşterinin yoğun ilgisiyle karşılaşıyorum. Şu anda yerli Elifli köyü çileğinin 1 kilogramını 3 YTL'den satıyorum. Kaliteli ürün yetiştirdiğimden dolayı hiç Pazar sorunu yaşamadım. Bafra ilçesinin günlük 50 ton çilek yetiştirecek kapasitesi şu an mevcut, ama yeteri kadar ürün yok" dedi. 

Bafra Ovası'nda çilek üretiminin yaygınlaşması gerektiğini belirten Kadıoğlu, "Şu günlerde yoğun bir çilek sezonu yaşıyoruz. Bir aydır 10 işçi çilek tarlasında her gün çalışıyor. Her sene rekoltenin artması için erken dikim ve hayvan gübresi ile araziyi besliyorum. Karadeniz Bölgesi'nde rekolte her zaman iklime bağlı. Şu anda Bafra Ovası'nda çilek üretiminin yüzde 87'si benim elimde bulunuyor. Ekim alanları çoğaltılmalı. Bol ürün çok pazar anlamına gelir. Kaliteli ürün yetiştirmeden dolayı her sene yoğun ilgi görüyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 12:36:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?