22
Mayıs
2024
Çarşamba
BAFRA - SAMSUN

Devlet Hastanesi otomasyona geçti

Samsun'un Bafra İlçe Devlet Hastanesi, bilgisayarlı tam otomasyona geçti. 

Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Davut Çepni, müşteri memnuniyetini sağlamak ve sağlık hizmetlerinin hızlı ve kaliteli olarak sunulması için bilgisayarlı tam otomasyon sistemine geçtiklerini söyledi. Çepni, "Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde, hastanemizde sağlıkta toplam kaliteyi artırmak için 100 bilgisayardan oluşan ağ kurduk. Bu sistem sayesinde hastanemize başvuran hastalarımızın tedavi işlemleri çabuk yapılıyor. Tahlil, röntgen sonuçları, tedavi uygulamaları bilgisayara giriliyor. Hastanede olup biten tüm olaylar ana bilgisayardan kontrol ediliyor" dedi. 

Otomasyon sistemiyle personelin yükünün de hafiflediğini anlatan Çepni, sağlık sektöründe hastaya en güzel hizmeti vermek için çalıştıklarını vurguladı. Çepni, bilgisayarlı tam otomasyon sistemine geçtikten sonra özel hastaneyi aratmayacak şekilde kaliteli sağlık hizmeti verdiklerini belirterek, "Samsun bölgesi ve çevresi başta olmak üzere son 2-3 senede atılım yapan hastanelerden bir tanesiyiz. Bu sene 2007 yılı itibarıyla tam otomasyon sistemine geçtik. Tam otomasyona geçmemizdeki amacımız, vatandaşımızın sabahları sıkışıklık birikimini engellemek, hizmeti daha hızlı ve kaliteli bir şekilde sunmaktır. Hastanemizde son 2-3 sene içerisinde bir önceki yıllara göre hasta potansiyeli ve müracaat oranında yüzde 100 artış vardır. Tam otomasyon Türkiye'de, Sağlık Bakanlığı'na ait hastanelerde uygulanmakta olan bir sistemdir. Günümüzde Türkiye genelinde hastanelerin hepsinde tam otomasyon henüz mevcut değildir. Tam otomasyonla sirkülasyon ve yığılmayı önlemiş oluyoruz. Polikliniklerimizden tam otomasyon sayesinde doktorlarımız bütün verileri daha rahat alabiliyor. Vatandaşlarımız hastaneye geldiğinde işlemler için nüfus cüdanı ve sağlık karnesi bütün işlemler için yeterlidir. Biz hastane olarak 20 milyon YTL'lik reel bir bütçeye sahibiz. Gelirlerin arması demek halka daha çok hizmet sunmak demektir. Buradaki döner sermaye gelirleri yatırım olarak tekrar hastaneye dönüyor. Kaliteli hizmet sunmak için döner sermayeden kazanılan paralarla hastanemize sürekli yeni cihazlar alıyoruz” diye konuştu. 

Daha kaliteli hizmet sunmak için il merkezindeki hastaneler ile rekabet içerisinde olduklarını vurgulayan Başhekim Çepni, şöyle devam etti: “2006 yılı itibarıyla bizim hastanemize müracaat eden hasta sayısı 470 bindir. Bu rakam 2003 yılı sonunda 257 bindi. Bizim Hastanede yatak sayısında çok büyük bir artış olmadı. Önceden 200 yataklı hastanemizde, şuan serili yatağımız ise 217'dir. Yani faal olan yatak sayımız 217'dir. Hastanemizdeki doluluk oranı ise yüzde 94'dür. Bu rakam Türkiye ortalamasının çok üzerindedir. Günlük olarak 2 bin hastaya hastanemiz her gün cevap veriyor."
iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 14:15:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?