17
Mayıs
2024
Cuma
BAFRA - SAMSUN

Doğal hayata sıkı denetim

Jandarma Doğal Hayatı Koruma Timi, Bafra İlçesi’ne bağlı Doğanca Beldesi’ndeki Kızılırmak Deltası’nda ve göllerde denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor.

Cernek Gölü ve çevresini kapsayan 4 bin hektarlık alanın 1979 yılında Orman Bakanlığı’nca yaban hayatı koruma sahası olarak ilan edildiğini ve deltanın bu bölümünde avcılık yapmanın yasaklandığını belirten Jandarma Doğal Hayatı Koruma Timi yetkilileri, Cernek, Liman ve Karaboğaz Gölleri’nde mevcut cihazlarla su kirliliği kontrolü yaptıklarını bildirdi. Yetkililer, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet eden olayların engellenmesi için Yakakent, 19 Mayıs, Alaçam, Bafra ve Vezirköprü İlçeleri’nde sürekli olarak denetim yaptıklarını söyledi.

Doğanca Beldesi Belediye Başkanı İsmail Mutlu, 1994 yılında deltanın doğu bölümünde yer alan sulak alanların tamamının Kültür Bakanlığı’nca doğal sit alanı olarak ilan edildiğini hatırlatarak, gölün doğal yapısının ve ekolojik karakterlerinin korunabilmesi için Jandarma Doğal Hayatı Koruma Timi ile işbirliği yaptıklarını ifade etti.

SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 11:44:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?