22
Mayıs
2024
Çarşamba
BAFRA - SAMSUN

Dolandırıcıların hedefi yaşlı kadınlar

Samsun il merkezi ile Bafra ilçesinde meydana gelen 2 ayrı dolandırıcılık olayında, kimliği belirsiz şahıslar 2 yaşlı kadını araçlarına alarak paralarını çaldı.

Edinilen bilgiye göre, Belediyeevleri Mahallesi'nde meydana gelen olayda, akraba ziyaretinden dönerken çevre yoluna inen Şaziye Ç.'nin (77) yanına otomobilleriyle yaklaşan dolandırıcılardan bayan olanı, "Teyze nereye gidiyorsun?" diyerek sordu. Yaşlı kadının "Fatsa'ya gideceğim" demesi üzerine "Seni götürelim" diyen dolandırıcılar, Şaziye Ç.'nin tekliflerini kabul etmemesi üzerine araçtan inerek ilaçlı mendil koklattı. Kendinden geçen kadının üzerinde bulunan 95 YTL ile 300 dolar parayı çalan dolandırıcılar, olay yerinden kaçtı. Bir süre sonra kendine gelen ve parasının çalındığını fark eden Şaziye Ç., polisten yardım istedi.

Bafra ilçesinin Büyük Camii Mahallesi'nde meydana gelen bir başka dolandırıcılık olayında ise oğlunun evine giden Fatma E.'nin (75), otomobilleriyle yanında duran kimliği belirsiz dolandırıcılar, "Teyze gel seni götürelim" diyerek araçlarına aldılar. Otomobilin arkasında oturan bir bayanın çantasını ve üzerinde bulunan giysilerini karıştırdığını belirten Fatma E., araçtan indirildikten sonra yeleğinin cebinde bulunan 420 YTL paranın çalındığını fark edince polise şikayette bulundu.

Samsun ve ilçelerinde son günlerde yaşlı kadınları gidecekleri yere götürme bahanesiyle araçlarına alan dolandırıcıların paralarını çalma olayında artış görüldüğü öğrenildi. Polis, vatandaşları bu tür kişilere kanmamaları konusunda uyararak, şüpheli kişileri 155 Polis İmdat Servisi'ne ihbar etmelerini istedi.
Meydana gelen 2 ayrı dolandırıcılık olayıyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 19:20:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?