28
Mayıs
2024
Salı
BAFRA - SAMSUN

Gensoru reddeildi

Samsun'un Bafra İlçesi'nde, yolsuzluk yapmakla suçlanan Belediye Hesap İşleri Müdürü Hüsnü Aydemir'in görevden alınmaması üzerine Belediye Başkanı Şükrü Neiş hakkında verilen gensoru, bugün yapılan olağanüstü meclis toplantısında reddedildi. 

Bafra Belediyesi Ali Kale Turistik Tesisleri'nde gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısı, vefat eden eski başbakanlardan Bülent Ecevit için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Bafra Belediye Meclis Başkan Vekili Şuayip Güven başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında Belediye Başkanı Şükrü Neiş, gensorudaki iddialara cevap niteliğinde bir konuşma yaptı. Başkan Neiş, MHP grubu tarafından, şahsı ve Hesap işleri Müdürü Hüsnü Aydemir hakkında gensoru verildiğini söyledi. Şahsı ve Hesap işleri Müdürü Hüsnü Aydemir hakkındaki iddiaların incelendiğini ve gerekenin anında yapıldığını vurgulayan Başkan Neiş, ilgili harcamaların ise yerinde yapıldığını kaydetti. Başkan Neiş, araç kiralamasına zaruri ihtiyaç sonucu gidildiğini belirterek, "Zaman zaman nakit sıkıntısı nedeniyle bütçe emaneti kullanıyoruz. Belediyemiz bünyesinde bürolarda çalışmakta olan geçici statülerdeki işçilere mesai yazıldığı, muhalif kanat tarafından belirtiliyor. Bunların daha düzenli hale getirilmesi ise öneriliyor. Sabit telefonlar ve GMS kullanımı konusunda ilgililer ise tarafımca uyarılmıştır. Makine ikmal ve bakım müdürlüğümüzce alınan hangi araçların kullanıldığı isteniliyor. Araç malzemeleri bugünden itibaren listelenerek kontrol altına alınacaktır. Makine İkmal ve Bakım Müdürlüğümüze yeni yapılan yerde ambar tesisi kurulacaktır. Mazot ve benzin miktarları konusunda işlenen denetleme kurulu raporunda farklılık olduğu belirtiliyor. Bu hususun eşit olduğu çalışması ekibimiz tarafından tespit edilmiştir. Bafra Belediyespor Kulübü'ne bütçe giderleri içerisinde nakit ve aktarmaların yapıldığı iddiaları var. İddia edilen işler yolsuzluk içerisinde değil, kanuni çerçevede yapılmıştır" dedi. 

Belediye Başkan Yardımcısı Fikri Düşünsel de yaptığı konuşmada, "Belediye Başkanımız Şükrü Neiş'in vermiş olduğu cevapların yeterli olduğuna inanıyorum. Gensoru hakkında başkanımızın yanında olduğumuzu beyan ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Denetleme komisyonda yer alan MHP Bafra Belediye Meclis Üyesi Cengiz Tunç ise, " 'Bereketli Topraklar' isimli Bafra'nın tanıtımı için 500 adet belgesel kitap basılmış. Bu kitaba 5 bin 159 YTL para verilmiş. Bafra'nın tanıtımı için hazırlanan kitap ortalıkta yok. Bu kitap olmadan para ödenmesinin uygun olmayacağını düşünüyorum. Mevcut iş makinelerimizin olmasına rağmen dışarıdan kamyon kiralanmasını tasvip etmiyorum. Bu 4 adet kamyona 1 yılda 160 bin YTL para verilmiş. 51 adet sabit telefon hattının olması belediye açısından çok. 5 bin 234 adet 15x21 fotoğraf, 26 adet 18x 24 fotoğraf ve çerçevesi burada 3 kalem mal olarak görülüyor. Faturaya baktığımızda 4 kalem mal var. Faturalar birbirine uymuyor. Her halde buda gözden kaçmıştır diye düşünüyorum. Bafra Belediyespor Kulübü'ne 978 bin YTL nakdi yardım, 233 bin YTL de ayni yardım yapılmış. Bu belediye yasasına uygun değil. 83 bin litre mazot açığı da mevcut" şeklinde iddialarda bulundu. 

Konuşmaların ardından 'gensoru' oylamasına geçildi. Yapılan açık oylama neticesinde gensoruya MHP'li 9 meclis üyesinden 7'si 'evet' oyu verirken, 2'si 'çekimser' kaldı. AK Parti'li 15 meclis üyesi ile 1 bağımsız meclis üyesinin 'hayır' oyu vermesi sonucu gensoru, 16'ya karşı 7 oyla reddedildi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 23:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?