16
Mayıs
2024
Perşembe
BAFRA - SAMSUN

Güzeloğlu'ndan OSB'ye yatırım çağrısı

Samsun'un Bafra ilçesinde, Organize Sanayi Bölgesi(OSB) yatırımlarının artırılması için durum değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rızvan Aksoy ve OSB üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, OSB'lerin önemine değinerek, yatırım çağrısında bulundu. Bafra'nın tarıma dayalı sanayi bölgesi olmasını düşündükleri ve bu alanda çalıştıklarını belirten Güzeloğlu, "Bafra'da alt yapısı tam anlamıyla tamamlanmış ve yeni yatırımlar yapılan bir organize sanayi bölgemiz var. 5084 sayılı Yasa gereği OSB'de tahsis taleplerinde ücretsiz arsa veriyoruz. Biz Bafra OSB'ye yatırımcılarımızı bekliyoruz. Onlara her konuda yardımcı olacağımızın taahhüdünü veriyoruz" dedi.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rızvan Aksoy da enerji nakil hatlarının yetersiz olması nedeniyle bazı sıkıntılar yaşadıklarını, sorunun giderilmesi için girişimlerinin devam ettiğini kaydetti. Aksoy, OSB'de 4 tane bitirilmiş, 1 tanede temeli atılan fabrika olduğunu ifade etti.

Vali Güzeloğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra OSB alında incelemelerde bulundu. 2000 yılından buyana faaliyette olan Bafra OSB, 2 bin 200 dönüm alan üzerine kurulu. Son dönemde yapılan yatırımlarla, OSB'lere ilgilinin artırılması hedefleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 19:27:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?