18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAFRA - SAMSUN

Halkımızı Bilinçlendirme Derneği kuruldu

Bafra'da hizmet verecek olan Halkımızı Bilinçlendirme Derneği (HA-Bİ-DER), Çilhane Mahallesi Asım Efendi Sokak’ta törenle hizmete açıldı.

0-6 yaş çocuklarını eğitici birimler kurmak ve bilinçli toplum oluşturmak amacıyla kurulan Halkımızı Bilinçlendirme Derneği’nin açılış törenine, Bafra Kaymakamı Selahattin Aparı, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, 19 Mayıs Kaymakamı Yusuf Güler, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Yayla, Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tohit Güneş, Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, belde belediye başkanları, daire amirleri, sivil toplum örgütleri, mesleki oda temsilcileri, siyasi parti mensupları ve çok sayıda kişi katıldı.

Halkımızı Bilinçlendirme Derneği Başkanı Yaşar Önbaş, yaptığı açılış konuşmasında, "Bizim eğitim gıdalarımız her konuda geliştiği halde okul öncesi eğitimini unutmuş ve bir kenara bırakmıştır. Bunun için de 0-6 yaş arası çocukların yetiştirilmesi ciddi boyutta ihmal edilmiştir. Son yıllarda Türkiye’de bir kıpırdanma vardır. Biz milletçe çocuk eğitmeyi bilmiyoruz. Amacımız, toplumun ilk öğretmeni olan anne ve babayı bilinçlendirerek, halkımızı çağımıza uygun hayat standartlarına ve bilincine kavuşturmak; hatta çağın önüne taşıyarak bilinçli toplum olmayı başarmaktır" dedi.
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay da törendeki konuşmasında, üniversitelerinin 4 ilde faaliyet gösterdiğini belirerek, "Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin bölgeyle bütünleşmesi için çalışıyoruz. Şu anda bölgemizde bulunan doktorların yüzde 60’ını Ondokuz Mayıs Üniversitesi mezunları oluşturuyor. Bu giderek bütün alanlarda kendisini göstermeye başladı. Bölgenin kalkınması için biz üniversite olarak üzerimize düşenleri yapmak istiyoruz. Dünyada en önemli kavganın ekonomide verildiğini herkes biliyor. Bölge olarak ekonomide belirli noktalara gelirsek o zaman belirli noktalara sıçrama şansımız var. Bugün AB anlamında bir uygarlık projesinden bahsedersek, sanayileşme ön plana çıkacaktır. Onun için üniversite olarak bölgenin kalkınması için sanayileşme projesine önem veriyoruz. Sivil toplum örgütleriyle üniversitenin çalışmalarını sağlıklı bir şekilde yürütüyoruz. Türkiye’nin bildiğiniz gibi çok sorunu var; ama en önemlisi ise eğitimdir. Okul öncesi eğitim döneminde çocukta her şey çekirdekleşiyor. Onun için bilge toplum çalışmalarını sürdürmeliyiz" diye konuştu.

Daha sonra Halkımızı Bilinçlendirme Derneği’ne maddi-manevi destekleri olan 45 kişiye teşekkür belgesi, 25 kişiye plaket davetli protokol tarafından takdim edildi. Derneğin vermiş olduğu 5 haftalık 0-6 yaş grupları, çocuklarının bilimsel gelişmesine yönelik, anne-baba eğitimi konulu seminere katılan 49 kursiyere, ilçe protokolü tarafından seminere katılım belgeleri verildi. Plaket töreninden sonra derneğin açılış kurdelesi Bafra Kaymakamı Selahattin Aparı, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay ve Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş tarafından kesildikten sonra dernek binası gezildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 16:40:56
Güncelleme :3 Haziran 2005 Cuma 10:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SERHAT USLU IP: 85.96.224.xxx Tarih : 22.03.2007 19:04:09
bu derneğin kurulması halk için iyi olduğuna inanıyorum ustelık de bizim oturduğum binada olduğu için daha çok sevindim