23
Mayıs
2024
Perşembe
BAFRA - SAMSUN

Hayaller takvim olacak

Bafra Belediyesi tarafından bu yıl 1.’si düzenlenen bahar şenlikleri kapsamındaki resim yarışması sonuçlandı. Öğrencilerin hayal dünyalarını harekete geçirmek için tertip edilen "En Büyük Hayaliniz" adlı resim yarışması yoğun ilgi gördü.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen komisyon öğretmenleri, Belediye Başkanlığı hizmet binasında toplanarak eserleri değerlendirdi. Yapılan değerlendirme sonunda ödül almayı hak kazanan isimleri açıklayan Komisyon Başkanı Bafra Lisesi Resim Öğretmeni Bülent Varol, katılımın hayli yüksek olduğunu, her resmin kendine has özellikleri olduğunu ve seçim sırasında çok dikkatli ve hassas davrandıklarını vurguladı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki resim salonunda düzenlenecek ödül töreninde, dereceye giren eserlerin sergileneceği ve sahiplerinin ödüllerini, Başkan Şükrü Neiş’in elinden alacağı açıklandı.

Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, 120 adet resim arasından dereceye giren eserlerin, önümüzdeki yıl takvim olarak hazırlattırıp, tüm okullara gönderileceğini kaydetti.

Amaçlarının, öğrencilerin hayal dünyasını harekete geçirmek olduğunu vurgulayan Neiş, "Dereceye giremeyen öğrencilerimiz üzülmesinler. Yine resim yarışmaları yapacağız. İnşallah o zaman yapacakları resimlerle dereceye girip ödül almaya hak kazanacaklardır. Ben şimdiden dereceye giren öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

6, 7 ve 8. sınıflar arasında 1.’liği Kolay Pansiyonlu İlköğretim Okulu’ndan Nazlı Tiryaki 98 puanla, 2.’liği 50. Yıl İlköğretim Okulu’ndan Yasemin Avcı 90 puanla ve 3.’lüğü ise 30 Ağustos İlköğretim Okulu’ndan Hasret Bayrak 89 puanla elde etti.

5. sınıflar arasında ise, İsmet İnönü İlköğretim Okulu’ndan 95 puanla Çağla Yılmaz 1.’liği kazanırken, 2.’liği 93 Puanla Kızılırmak İlköğretim Okulu’ndan Mücahit Morçol, 3.’lüğü ise 90 puanla 50. Yıl İlköğretim Okulu’ndan Uğur Temel aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2005 Cuma 11:46:31
Güncelleme :6 Haziran 2005 Pazartesi 14:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?