16
Mayıs
2024
Perşembe
BAFRA - SAMSUN

Hollandalılar'dan Bafra'ya yatırm

Samsun'un Bafra Ovası'nın tarımı, Hollandalı yatırımcıların dikkatini çekiyor. 

Hollanda'dan gelen tarım uzmanları, Bafra Ovası'nın tarım potansiyeli ve potansiyel doğrultusunda yapılabilecek yatırımların belirlenmesi için gerekli etüt ve araştırma çalışmalarına başladı. Samsun İl Tarım Müdürlüğü, Bafra İlçe Tarım Müdürlüğü ve Bafra Ziraat Odası işbirliği neticesinde Hollandalı tarım uzmanları, bir haftalık çalışma programı neticesinde Bafra Ovası'nda tarım alanında yapılması gereken konular üzerinde fizibilite raporu hazırlayacak. Samsun İl Tarım Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Hasan Çapkın, Bafra tarımını en iyi temsil edecek hedefli çiftçilerle hazırlanacak olan fizibilite raporu doğrultusunda sürekli diyalog halinde olacaklarını söyledi. 

Tarla Tarımı Uzmanı Hendrik Vanriel, Bafra tarımıyla ilgili hazırlanacak olan raporların, Hollanda hükümeti destekli projelere kaynak teşkil edeceğini kaydetti. Hollandalı Tarım Uzmanları Hendrik Vanriel ve Sipke Bakker, Bafra İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl ve ziraat mühendislerinden oluşan heyet, besi ve süt sığırcılığı yapılan tesisleri, meyve, çilek ve yem bitkileri yetiştiren çiftçileri, hayvan yemi ve örtü altı sebze yetiştiren çiftlikleri ziyaret ederek, çiftçilerle fikir alışverişinde bulundu. 

Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, fizibilite raporları doğrultusunda hangi projelerin yapılabileceğinin ortaya çıkacağını kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2007 Cuma 10:47:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fikri BUDANOĞLU IP: 88.250.81.xxx Tarih : 30.06.2007 17:38:45
merhaba ben fikri ıstnabul katılıyorum ben bafranın yaşilyazı koyunden benım ağilemde tarımka çifçilikle uğraşıyo bana kalırsa bafra turkiyediki tarım bölgelerinin en iyilerinden ve holllandanın ilgisini çekmesine şaşırmadım umarım her şeye iyi olur bu yatırmların artması bafradaki tarımı daha iyi yerlere getirecektir bu konuda devletinde ustune dusen göre yapamasını bekliyorum umarım herşey turkiye ve baframın için iyi olur çunku biz buna değerizzz......