24
Mayıs
2024
Cuma
BAFRA - SAMSUN

'İyi günlerin gelmesini bekliyoruz'

Bafra'da, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2005 yılı olağan genel kurul toplantısı Bafra Şoförler ve Otomobilciler Odası toplantı salonunda yapıldı.

Samsun Meslek Odaları Birliği Başkanı Fevzi Apaydın’ın divan başkanlığı yaptığı toplantıda, Bafra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2005 yılı mali bütçesi 470 bin YTL olarak belirlendi. Yıllık olağan kurul toplantısına Samsun Meslek Odaları Birliği Başkanı Fevzi Apaydın, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürsel Öz, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Eyüp Güler, Atakum, Havza, Alaçam, Sinop-Türkeli, 19 Mayıs, Kavak, Terme, Salıpazarı, Çarşamba, Yakakent Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanları, siyasi parti temsilcileri ve belde belediye başkanları katıldı.

Bafra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Genççakır, sivil örgütlerin var olması sayesinde toplumun ayakta durduğunu, esnafın ise ekonominin temel taşı olarak alt ve üst tabakadaki insanlara köprü durumunda görev yaptığını vurguladı. Genççakır, esnaf olarak bütün kredi ve desteklerden yararlanamadıklarını, esnaf ve sanatkarın el ele vermesiyle sorunların çözüleceğini ifade etti.

Esnaf olarak çok kötü günler geçirdiklerini hatırlatan Metin Gerççakır, "İyi günlerin gelmesini bekliyoruz. Krediler şu günlerde yüzde 18’lerde bulunuyor. Hala yeterli değil. Hükümet hala reel faizden bir şeyler yapıyorsa bu faizler 14 ile 16 arasını seyretmesi gerekiyor. Faiz sıfırda olsa bununla iş bitmiyor. Önce üretmek, arkasından üretilen malı satmak gerekiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2005 Pazar 15:03:34
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 16:08:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?