18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAFRA - SAMSUN

İzcilerin kar keyfi

Samsun’un Altunkum Beldesi’nde bulunan Orhan Gencebay İlköğretim Okulu izcileri, yakın çevreyi ve doğayı tanımak için Bafra İlçesi’nde "kar ve doğa etkinliği" adı altında 2 günlük hafta sonu etkinliği düzenledi.

"İzcilik öğrenilmez yaşanır" ilkesi doğrultusunda Samsun merkez Orhan Gencebay İlköğretim Okulu’ndan 9 izci ve bir izci liderinden oluşan 10 izci, öğrendikleri bilgileri doğa şartlarında uygulamak amacıyla Bafra İlçesi’nde kar gezintisi düzenledi. Orhan Gencebay İlköğretim Okulu izci lideri Zeki Gümüş önderliğinde Bafra’ya gelen izciler, kampta kendi işlerini yapmayı
öğrendi. Kampın birinci gününde Bafra İlçesi Atatürk İlköğretim Okulu’nu ziyaret ettiklerini belirten izci lideri Zeki Gümüş, ziyaretten sonra Bafra’yı gezdiklerini, kampın ikinci gününde ise ilçeye bağlı Bakırpınarı Köyü civarında kardan adam yaptıklarını, karda grup halinde nasıl yürüneceği ve soğuktan nasıl korunulacağı gibi çeşitli konularda pratik yapma fırsatı bulduklarını söyledi.

Bafra Fatih İlköğretim Okulu izci lideri Yaşar Bozkurt da kamp süresince misafir izcilere rehberlik yaptı. Orhan Gencebay İlköğretim Okulu Müdürü Osman Özen’in izcilik konusunda kendilerine destekçi olduğunu belirten Zeki Gümüş, "Bu tür etkinliklerle hem doğayı tanıdık hem de öğrendiklerimizi zor şartlar altında nasıl uygulayabileceğimizi gördük. Ayrıca dostluk ve dayanışma yönünden önemli adımlar attık" diye konuştu.

Bafra
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 16:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?