18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAFRA - SAMSUN

Karakütük'ün örnek imamı

Karakütük Köyü imamı Muhterem Etme (34), boş zamanlarında cemaate YAY-ÇEP CD’lerinden ve kitaplarından edindiği tarım bilgilerini teorik ve uygulamalı olarak anlatıyor.

Bafra’ya 63 kilometre uzaklıkta bulunan Karakütük Köyü Camii imamı Muhterem Etme, köylülere arıcılık, hayvancılık ve bilinçli tarımla ekonomik girdisinin artırılması konularında tarım bilgisi veriyor.

Cami imamlarının görevlerinin sadece ezan okuyup namaz kıldırmadan ibaret olmadığını, bulundukları yöre insanlarının ekonomik yönden gelişmesi içinde çalışması gerektiğini belirten Etme, köyde kara kovan ve fenni petek arıcılığı yapıldığını, arılarda bazen hastalıklar meydana geldiğini ve arıcılıkta kaliteyi yakalamak için yeni çalışmalara başladığını ifade etti.

Köylerinde son 3 yıldır arıcılığın ve hayvancılığın bilinçli olarak yapıldığını dile getiren Etme, "Köylümüzü arıcılığa özendirerek, yaptığımız yeni çalışmalarla da köyden göçü engellemeye çalışıyoruz. Köydeki arıcılara katkı sağlayarak bal üretiminin artası için çaba gösteriyorum. Karakütük Köyü cemaatiyle beraber arıcılığı üst seviyelere çıkarmayı arzuluyoruz. Ayrıca ben toprak tahlili konusunda hangi tarlaya ne gübresi atılır, diye sebze ve meyvecileri de yönlendiriyorum. Köyümüzde 25 kişi arıcılık yapıyor. Köylüyle birlikte arıcılığın gelişmesi için yeni çalışmalar yapıyoruz. Bir kovandan ise senede 30 kilogram bal alıyoruz" dedi.


 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 17:33:10
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 14:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?