18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAFRA - SAMSUN

'Kaynakları en iyi şekilde kullanmalıyız'

Samsun’un Bafra İlçesi’nde, Kaymakam Selahattin Aparı’nın liderliğinde, daire amirleri ve köy muhtarlarıyla ilçenin genel sorunları ve köylere ait yol çalışmaları hakkında istişare toplantısı düzenlendi.

Bafra Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen istişare toplantısına, Kaymakam Selahattin Aparı, Belediye Başkanı Şükrü Neiş, Köy Hizmetleri İl Müdürü Aydın Sarıyıldız, İl Genel Meclis Üyeleri, Bağ-Kur İl Müdür Yardımcısı Şakir Temur, daire amirleri ve ilçeye bağlı 113 köyün muhtarı katıldı.

Bafra Kaymakamı Selahattin Aparı’nın yönettiği toplantıya konuşmacı olarak katılan Köy Hizmetleri İl Müdürü Aydın Sarıyıldız, yapısında bir değişiklik yapılan Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün ortadan kaldırıldığını, devamında da İl Özel İdare yasasının gündeme getirildiğini söyledi. Sarıyıldız, "İl Özel İdare yasalarından kurum olarak olumlu yönde faydalanıyoruz. Bu konuda Samsun Valimizin ve İl Özel İdaremizin büyük desteklerini görüyoruz. Bu destekler sayesinde Bafra İlçesi’nde Koşu Köyü ve Doğanca grup köy yollarını imece usulü ile yaptık. Biz, kamu görevlerinin en önemli görevlerinden bir tanesi de imkanları ve kaynakları en iyi şekilde yönetmek ve çalışma gayreti göstermektir. Son 2 yılda hizmetlerini kurumumuz 4 kat arttırmıştır. Elimiz, gözümüz, kulağımız, Bafra İlçesi’nin üzerinde olmaya devam edecektir" dedi.

Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, köylerdeki vatandaşlar bakımını yapamadıkları ve işe yaramayan köpeklerini traktörlerle şehrin merkezine getirip bir yerlere bıraktığını, belediye imkanlarıyla köpekleri koruma altına alma imkanlarının olmadığını ifade etti. Başkan Neiş, köpeklerde de İlçe Tarım Müdürlüğü vasıtasıyla küpeleme projesi çalışmaları başlattıklarını kaydetti.

Bağ-Kur İl Müdür Yardımcısı Şakir Temur, tarım Bağ-Kuru’nun 1987 yılında başladığını,1987 yılından bu güne kadar tescil yaptıkları sigortalıların Samsun’da 12 bini bulduğunu söyledi. Bu sigortalıların kuruma hiç sigorta parası ödemediğini belirten Temur, para ödemeyen 12 bin kişiyi, tarım Bağ-Kur’undan muhtarlar sayesinde temizleyeceklerini vurguladı.

İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilisi ziraat Mühendisi Hasan Akman, ürünün pazarlanması ile ilgili Bafralılar’ın çok büyük sıkıntı çektiğini, çeltik konusunda ilk defa köyde tespitle çiftçiye ruhsat vereceklerini, 20-30 köy arasında köyde tespit yapılacağını, bu konuda muhtarlardan yardım beklediklerini ifade etti.

1774 sayılı kimlik bildirme kanunu hakkında muhtarlara bilgi veren İlçe Emniyet Müdürü Kemal Yayla, ceza kanununun değiştiğini, bu konuyu muhtarların daha iyi bilmesi gerektiğini, köylerde son günlerde hayvan hırsızlığı, köy okullarının bilgisayarlarının hırsızlığı söz konusu olduğunu, bu konuda jandarma ile birlikte ortaklaşa çalışmalarının olduğunu söyledi. Yayla, okulların bir kısmında elektrik abonesi yapılmadığını, bu elektrik aboneliğinin başladığını, bir kısmının ise abone olmasına rağmen 3-4 geçmesine rağmen elektrik borcunun ödenmediğini, TEDAŞ’ın ise bu okullardaki elektriği okuması sonucu yüklü bir faturanın meydana geldiğini, bu konuda muhtarların zor anlar yaşadığını, okul lojmanlarında kalan kişilerin ise lojmanların elektrik faturasını ödeyeceğini anlattı.

Bafra Kaymakamı Selahattin Aparı ise yol çalışmaları için Valilikten malzeme konusunda izin alınacağını,18 Nisan’dan sonra 10 kamyon, 2 yükleyici, 2 dozer ve 1 silindir ile 13 gruba ayırdıkları 113 köyde 30 Mayıs’a kadar stabilize yol çalışması yapabileceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 12:25:46
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 18:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?