17
Mayıs
2024
Cuma
BAFRA - SAMSUN

Kızılırmak Deltası cazibe merkezi olmaya aday

Samsun’un Bafra İlçesi’ne bağlı Doğanca Beldesi’nde bulunan Kızılırmak Deltası, doğal güzellikleriyle cazibe merkezi olmaya başladı.

Kızılırmak Nehri’nin taşıdığı alüvyonların oluşturduğu deltalarıyla Karadeniz kıyısında tek sulak alana sahip olan Doğanca Beldesi’nde, çevresindeki deniz, ırmak, göl, sazlık, bataklık, çayır, mera, orman ve tarım alanları ile farklı ekolojik karakterlerdeki habitatları bir arada bulunuyor.

İklim koşulları ve gıda çeşitliliğiyle de dikkat çeken Doğanca’nın eşine az rastlanır bir biyolojik çeşitliliğe sahip olduğunu belirten Doğanca Belediye Başkanı İsmail Mutlu, göllere yakın olan köylülerin ikinci bir gelir kaynağının da balıkçılık olduğunu, deltanın doğu bölümünde toplam 358 üyeli 3, batı bölümünde ise 24 üyeli 1 balıkçılık kooperatifi olduğunu söyledi.

Başkan Mutlu, "Kızılırmak Deltası, göç sırasında Karadeniz’i doğrudan aşan kuş türleri için hayati önem taşımaktadır. Kuş bilimcileri, Kızılırmak Deltası’nda bulunan göllerde 140 çeşit kuşun olduğunu söylüyor. Deltada ayrıca sazan, sudak, has kefal, Mersin merinosu ve alabalık türlerine ait zengin balık popülasyonları mevcuttur. Ayrıca bol miktarda kerevit bulunmaktadır. Doğanca ve Yörükler Beldesi arasında bulunan develer de bu bölgeye ayrı bir güzellik ve önem katıyor" dedi.

SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 12:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?