22
Mayıs
2024
Çarşamba
BAFRA - SAMSUN

Köylülerin sorunlarını dinledi

Samsun'un Bafra İlçe Kaymakam Bekir Dınkırcı ve beraberindeki daire müdürleri, Karaburç, Kalaycılık, Koruluk ve Fener köylerini ziyaret ederek yatırımları inceledi, köylülerin sorunlarını dinledi.

Bafra ilçesinde hava şartlarının düzelmesiyle, asfalt sorunları olan köylerin asfalt sorunlarının giderileceği belirten Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Bafra Ovası'nda her türlü tarım ürününün istenilen oranda yetiştiğini söyledi. Tarım arazilerinde bol su harcamanın zararlı olduğunu belirten Dınkırcı, damlama sulama sayesinde tarım oranında ürün artışlarının olacağını kaydetti. Bekir Dınkırcı, Bafra Ovası'nda 6 bin 900 hektarlık tarım arazisinde kışlık sebze üretimi yapıldığını ve getirisinin 200 bin ton civarında olduğunu açıkladı.

OKULLARI DA ZİYARET ETTİ
Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Bafra ilçesine bağlı Karaburç ve Fener Köyü İlköğretim Okullarını da ziyaret etti. Ziyaret öncesi yaptığı konuşmada, "Anasınıfı öğrencilerinin artması, eğitim ve öğretim sayısını artırır. Bu çocuklar bizim ve ülkenin geleceğidir. Bizler bugün buralarda isek yarın onlar bu makamlarda olacaklar. Çocuklara bunları vermemiz lazım" diye konuştu. İlçedeki okul, öğretmen ve öğrenci durumu hakkında bilgi veren Dınkırcı, "Bafra ilçesinde 144 tane okulumuz var. Bin 684 öğretmenimiz, 2007-2008 yılında 32 bin öğrencimize eğitim vermektedir. Bafra ilçesinde bin 758 anasınıfı öğrencimiz var. Eğitimde sağlayacağımız başarı ile çağdaşlığı yakalayacağız. Özellikle öğretmen arkadaşlara kolaylıklar diliyorum" şeklinde konuştu. Dınkırcı, daha sonra öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 11:13:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?