22
Mayıs
2024
Çarşamba
BAFRA - SAMSUN

Liselilerden Bafra RAM'a ziyaret

Samsun'un Bafra İlçesi'nde, Özel Bafra Lisesi 9-A sınıfı öğrencileri, sınıf rehber öğretmenleri Serhat Çelebi liderliğinde, kurum ve kuruluşları tanıma amacıyla Bafra Rehberlik Araştırma Merkezi'ni (RAM) ziyaret etti. 

Türkiye genelinde 170 adet RAM olduğunu belirten Bafra Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Suat Gür, Samsun genelinde 4 adet rehberlik araştırma merkezi olduğunu, Bafra Rehberlik Araştırma Merkezi'nin Bafra, 19 Mayıs, Alaçam ve Yakakent ilçelerine hizmet verdiğini söyledi. Öğrencilerin özel sorularını cevaplandıran Gür, öğrencilere rehber öğretmenliğini tavsiye etti. Sorumluluk alanlarında toplam 45 bin öğrencinin bulunduğunu hatırlatan Gür, “Bölgedeki rehberlik ve özel eğitim uygulamalarının düzenlenmesi ve planlanması, okullara uzmanlık alanıyla ilgili destekte bulunması, öğrencilerin zihinsel ve davranışsal değerlendirilmesinin yapılması, müracaat eden öğrenciler ve ailelerine psikolojik danışma hizmetlerinde bulunmasının yanı sıra öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak üzere kurs ve seminerler düzenliyoruz" dedi. 

Özel Bafra Lisesi 9-A sınıf rehber öğretmeni Serhat Çelebi, son dönemlerde okullarda şiddet olaylarının arttığını, bu anlamda rehberlik hizmeti veren kurumları tanımanın faydalı olacağını vurguladı.
iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 11:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?