15
Mayıs
2024
Çarşamba
BAFRA - SAMSUN

Milletvekili Önder, son yolculuğuna uğurlandı

AKCİĞER kanseri tedavisi gördüğü Ankara İbni Sina Hastanesi'nde kalp yetmezliği sonucu 65 yaşında hayatını kaybeden CHP Samsun Milletvekili İlyas Sezai Önder, Samsun'da düzenlenen törenin ardından, Bafra İlçesi Kolay Beldesi'nde toprağa verildi. Cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Önder'in yakınlarına başsağlığı diledi. 

Ankara İbni Sina Hastanesi'nde, akciğerlerinden biri alınan ve yoğun bakıma altında tutulan CHP Samsun Milletvekili İlyas Sezai Önder, geçen pazar günü hayatını kaybetti. Önder'in cenazesi dün gece Samsun'a getirildi. İlk tören, bu sabah Önder'ın Bahçelievler Mahallesi Güntekin Sokak'taki evinin önünde yapıldı. Buradaki törene, Önder'in eşi Hatice Önder, çocukları Hüseyin, Muzaffer, İlyas Önder, Mürvet Er ile torunları Sezai Önder, Kaan Önder, Ahmet Er ve CHP Grup Baskanvekili Haluk Koç, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Vali Yardımcısı Raif Özener, partililer ve vatandaşlar katıldı. Burada cenaze aracına konulan Önder'in Türk bayrağına sarılı tabutu, CHP ve DSP İl Başkanlığı binası önüne getirildi. Önder'in tabutuna burada çiçekler atıldı. Samsun Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, buradaki törende yaptığı konuşmada Önder'in bir CHP'li gibi yaşadığını söyledi. Önder'in hiçbir akçeli işe karışmadığını, ihalenin kenarında köşesinde olmadığını söyleyen Koç, “Sadece Türkiye'nin, Samsun'un yanında oldu. Türkiye'yi kuşatanlara karşı, 3'te bir oranındaki CHP grubunda hep beraber 5 yıldır mücadele verdik. Verdiği oylar boşa gitmedi'' dedi. Ardından Hukuk Fakültesi mezunu olan 4 çocuk babası Önder'in cenazesi Adliye binası önüne getirildi ve burada da ikinci bir tören yapıldı.

‘ÖZEL BİR İNSANDI’

CHP Lideri Deniz Baykal ise cenaze namazına katılmak için Ankara'dan özel bir uçakla saat 12.20'de, beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, Genel Sekreter Önder Sav, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, TBMM Grup Başkanvekili Yılmaz Ateş ve MHK üyesi Engin Altay ile birlikte Samsun'a geldi. Baykal, havaalanında gazetecilere yaptığı açıklamada, çok özel bir insanı kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını belirtti. Baykal, “Bir ay içinde birden bire çıkan bir hastalıkla Önder'i kaybettik. Yumuşak bir insandı, sağlam bir siyasi doğrultuda ve herkesle dostca ilişkiler kuran bir arkadaşımızdı. Samsun'a inşallah bundan sonra güzel işlerle, olumlu işlerle, sevinçli işlerle birarada olmak için gelmek istiyoruz'' dedi.

‘DSP İLE BİRLEŞME HIZINIZI KESMEDİ Mİ?’

Bu arada Baykal, Samsun- Çarşamba Havaalanı'ndaki VIP Salonu'nda dinlenirken, bir partilinin, “İşbirliği konusunda Sadettin Tantan'ın da adı geçiyor. Doğru mu?'' sorusuna, “Ona bakarsanız, Ahmet Özal'ın da adı geçiyor. Ne oldu DSP ile işbirliği hızınızı kesmedi mi?'' diye cevap verdi. Gazetecileri farkedince de gülerek, “Neyse'' deyip konuyu kapattı.

TABUTU TAŞIDI

Daha sonra Büyük Cami'ye giden Deniz Baykal, burada İlyas Sezai Önder'in eşi Hatice Önder'e başsağlığı dileğini iletti. Ardından Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe ile birlikte cenaze namazı için saf tuttu. Baykal, camiden çıkarılışı sırasında da Önder'in tabutuna omuz vererek bir süre taşıdı. Önder'in cenazesi, Samsun'un Bafra İlçesi Kolay Beldesi'ndeki aile mezarlığında toprağa verildi. Baykal ise yine özel uçakla Ankara'ya döndü.

Milliyet internet
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 16:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadir tokur IP: 85.101.58.xxx Tarih : 25.06.2007 15:09:35
başımız sağolsun