19
Mayıs
2024
Pazar
BAFRA - SAMSUN

Mısırda ekolojik kurutma

Bafra İlçesi’nde, çeltikten sonra mısırda da ekolojik kurutma başladı. Bafra Ziraat Odası Başkanı ve Altunay Köyü muhtarı Sait Karagöl tarafından 4 ay önce ilçeye getirilen ekolojik kurutma makinesi, çeltikten sonra mısırda da faaliyet göstermeye başladı.

 Konuyla ilgili bilgi veren Karagöl, mısırda rutubetin yüzde 33 olduğunu ve kurutulmadan önce mısırın kilosunun 200 bin liraya verildiğini, kurutulduktan sonra ise 350 bin liraya verilebileceğini söyledi.

 Karagöl, "Yaş halinde mısırı satmamız imkansız, satsak bile fiyatı çok düşük oluyor. Bölgemizde kurutma makinesi sayısını artırarak hem maliyeti düşürüp hem de yüksek fiyattan rahatlıkla satma imkanı bulacağız. Kurutma makinelerinin bölgemizde artması sonucunda mısır sergenleri tarihe karışacaktır. Yem fabrikaları genelde kuru mısır arıyorlar. Şuanda bölgemizde kuru mısır pek yok. Kurutma, mısırdaki randımanı arttırıyor. İlçenin 40 köyünde mısır üretimi yapılıyor. Ben, bu sene buğday anızını sürerek ikinci ürün olarak 100 dönüm araziden 80 ton mısır aldım. İlçemizde mısırın bu seneki rekoltesi güzel, dönüme 1 ton düşüyor" dedi.

Alaçam İlçesi’nin Soğukçam Köyü’nde ilk defa 13 dönüm arazide üretim yapan Arif Öztürk (44) de, buğdaydan sonra ikinci ürün olarak 8 ton mısır aldığını söyledi.

bafra
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 12:49:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?