18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAFRA - SAMSUN

Napolyon bereketi

Bafra Düzköy’de, yaşları 70’in üzerinde olan 3 kardeş tarafından, 12 sene önce 9 dönüm araziye dikilen Napolyon Kirazları yüz güldürmeye başladı.

Napolyon Kirazları üreticiliği yapan Nihat (80), Nizamettin (73) ve Kamil Şenyurt (70) kardeşler, 9 dönüm arazide 210 meyve ağacının olduğunu, senede 5 ton ürün elde ederek, 9 bin YTL kazandıklarını söyledi.

Bafra Kaymakamı Selahattin Aparı, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Yayla, Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Davut Çepni ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla’yı Kiraz bahçesine davet eden Şenyurt kardeşler, ellerindeki kirazları ilçede bulunan marketlere ve Amasya ilinde bulunan pazar ortamında kilogramı 6 YTL’den satışa sunduklarını vurguladı.

Bafra Kaymakamı Selahattin Aparı ile fikir alış verişinde bulunan Şenyurt kardeşler, kiraz alımı yapan büyük firmaların fiyatlarla istediği gibi oynadığını belirterek, "Köyümüz genelde kırsal bir alana sahip Kiraz meyvesi ise çevremizde bozkır alanı seviyor. Biz ise kiraz ağaçlarına çocuğumuz gibi bakıyoruz. Kaliteli ürün yetiştirerek, alıcıyı ayağımıza getiriyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 11:38:09
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 15:02:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?