22
Mayıs
2024
Çarşamba
BAFRA - SAMSUN

Öğrenciler gezerek öğrendi

Samsun'un Bafra Barbaros İlköğretim Okulu öğrencileri, "Ülkemizi Gezelim, Tarihimizi ve Kültürümüzü Bilelim" projesi kapsamında Samsun'un tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Başta Samsun Gazi Müzesi olmak üzere, Arkeoloji Müzesi, Bandırma Vapuru ve Kurtuluş Savaşı Anıt Parkı, Kutlukent'teki Atatürk Evi, Hayvanat Bahçesi ve Amisos Tepesi'ni gezen 50 kişilik öğrenci grubu, Samsun'un tarihi konusunda bilgi sahibi oldu. Öğrenciler, Gazi Müzesi'ni gezerken çok duygulu anlar yaşadı. Burada öğrencilere müze hakkında bilgi verildi. Atatürk'ün kullandığı silahlar ve özel eşyalar öğrencilerin ilgisini çekti.

Bandırma Vapuru, öğrencileri 19 Mayıs 1919 öncesine götürürken, Kurtuluş Savaşı parkındaki tarihi resimler ve Samsunlu şehitlerin isimleri, milli duyguların pekişmesini sağladı. Atatürk Evi ve Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ni gezen öğretmen ve öğrenciler, Canik Meşe Tesisleri'nde öğlen yemeği yedi. Yemekten sonra Amisos Tepesi'ndeki ören yerlerini gezen öğrenciler, 2 bin 300 yıl öncesine ait Samsun tarihi hakkındaki bilgi sahibi oldular.

Gezi, Barbaros İlköğretim Okulu Gezi İnceleme Kulübü öğretmenleri, Sadettin Kutlu, F. Muzaffer Gökdemir, Hacile Yaman, Ayfer Ata Şen ve Derya Dülger rehberliğinde gerçekleşti. Rehber öğretmenlerden Sadettin Kutlu, gezinin amacına ulaştığını ve çok başarılı geçtiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 11:33:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?