28
Mayıs
2024
Salı
BAFRA - SAMSUN

Öğrencilerden yerli malı kullanın çağrısı

Samsun'un Bafra İlçesi Barbaros İlköğretim Okulu öğrencileri, 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan 'Yerli Malı Haftası' dolayısıyla düzenlenen yemekte bir araya geldi. 

Yerli Malı Haftası yemeğinde, okul gelişim ve yönetimi ekibi öğrencileri, okul müdürü Mustafa Sağlam'a ve öğretmenlerinden Sadettin Kutlu'ya poğaça, kurabiye, kek, börek, çırçır gibi yiyecekleri ikram etti. Yerli Malı Haftası'nın tutum yatırım ve Türk malları haftası anlamına da geldiğini belirten okul gelişim ve yönetimi ekibi öğrencilerinden 7 sınıf öğrencisi Ahmet Karaca, "Halkımızı acilen yerli malı kullanmaya ve tasarruf yapmaya davet ediyoruz. Yurdumuzda her geçen gün biraz daha artan yabancı malı kullanma çılgınlığına ve israfa dur demenin zamanı geldi ve geçiyor" diye konuştu. 

Barbaros İlköğretim Okulu'nun 600 öğrenci ve 28 öğretmenle eğitim öğretime devam ettiğini belirten Bafra Barbaros ilköğretim okulu müdürü Mustafa Sağlam, okullarının 53 yıllık bir geçmişinde her türlü sosyal etkinlikte var olduğunu kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 11:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?