18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAFRA - SAMSUN

'Proje getirin destekleyelim'

Bafra'da bulunan Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Teşkilatlandırma ve Destekleme Genel Müdürü Mehmet Taşan, ortaya proje konulması durumunda gerekli desteğin verileceğini söyledi.

İlçe Tarım Müdürlüğü toplantı salonunda birlik başkanları, muhtarlar, kooperatif başkanları ve çiftçilere yönelik bir konuşma yapan Taşan, "Proje getirin destekleyelim" mesajını verdi. Samsun İl Tarım Müdürü Sadullah Kirenci, Bafra TSO Başkanı Rıdvan Aksoy, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Rasim Güler, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, İlçe Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl'ün de bulunduğu toplantıda çiftçi birlikleri başkanları kooperatiflere tanınan imkanların birliklere de tanınmasını istediler.

Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy, sanayi yatırımlarında zorluk yaşadıklarını, çiftçinin bürokrasiyi aşamadığını, ülkenin geleceği için yeni atılımların yapılması gerektiğini söyledi.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Teşkilatlandırma ve Destekleme Genel Müdürü Mehmet Taşan, burada yaptığı konuşmada, "Su ürünleri için soğuk hava deposu, ambalajlama, ürün işleme gibi projeler uyguluyoruz. Domatesle ilgili konserve, turşu, salça, pul biberi konusunda proje üretin bize de destekleyelim" dedi.

Üründe standartın önemli olduğunu belirten Samsun İl Tarım Müdürü Sadullah Kirenci ise, 2006 yılında Samsun İlinin köy bazlı kalkınma projesi içerisine alınacağını belirterek, "Hem Bafra ilçesi, hem de Çarşamba ilçesi için üründe kalite ve çeşitlik sağlayacak. Ondan sonra da ihracat yapacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 18:44:44
Güncelleme :4 Temmuz 2005 Pazartesi 12:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?