24
Mayıs
2024
Cuma
BAFRA - SAMSUN

Protokol, yemek yarışmasında jüri oldu

Bafra'da, Hasan Çakın Kız Meslek Lisesi tarafından, yıl sonu etkinlikleri çerçevesinde geleneksel olarak yapılan Hünerli Eller adlı ’Revani tatlısı, Su Böreği ve Nokul’ yarışması düzenlendi.

Bafra Hasan Çakın Kız Meslek Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen yarışmayı Bafra Kaymakamı Selahattin Aparı, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, Bafra Müftüsü Dursun Ali Şeker, Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Davut Çepni, Okul Müdürleri ve çok sayıda öğrenci velisi izledi. Okul Müdürü Harun Ustabaşı, yaptığı açılış konuşmasında, meslek okulu olarak kurumlarının sosyal faaliyetleri arasında yemek yarışması ve üretilen ürünlerin sergilenmesi olduğunu söyledi.

Ustabaşı, "İş hayatının ihtiyaç duyduğu ara kademe insan gücünü yetiştirmekle görevli mesleki ve teknik eğitimin amaçlarının istenilen düzeyde gerçekleştirilebilmesi için öğrencilere teorik eğitimin yanında, mutlak surette uygulamalı eğitimin de verilmesi için çalışıyoruz" dedi.

Yemek yarışmasına okulun öğrencileri ve velilerinden oluşan 25 kişi katıldı. İlçe protokolünden oluşan 8 kişilik jüri heyeti, revani tatlılarını, su böreklerini ve nokulları; görüntüsü, şekli, pişmişlik, lezzet, kabarma oranı, yufka inceliği gibi oranları dikkate alarak değerlendirdi.

100 puan üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda revani tatlısı yarışmasında, 87 puan alan Dilek Göz birinciliği kazanırken, ikinciliği Müjgan Öncü, üçüncülüğü ise Halime Gündüz elde etti. Börek yarışmasında, 84 puanla Zehra Müderrisoğlu birinciliği kazanırken, ikinci 82 puanla Fatma Karadeniz, üçüncü ise 80 puanla Nurbanu Şahin oldu. Nokul yarışmasında ise Tülay Bayındır 81 puanla birinci olurken, ikinciliği Zübeyde Yamanoğlu 79 puanla, üçüncülüğü de 78 puanla Özlem Aydoğdu kazandı.

Revani tatlısında dereceye giren yarışmacılara Bafra Kaymakamı Selahattin Aparı, börek yarışmasında dereceye girenlere Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, nokul yarışmasında dereceye girenlere de İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Yamaç tarafından çeşitli ödüller verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 11:46:03
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 15:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?