22
Mayıs
2024
Çarşamba
BAFRA - SAMSUN

Sakal-ı Şerif izdihamı

Samsun'un Bafra ilçesinde, tarihi Büyük Camii'nde Kadir gecesinde teravih namazından sonra ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen vatandaşların yoğunluğu izdihama yol açtı.

Kadir gecesinde, tarihi Büyük Camii'nde bulunan Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerif'i teravih namazının ardından vatandaşların ziyaretine açıldı. Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen vatandaşlar arasında izdiham yaşandı. Teravih namazının kılınmasından sonra, 99 yeşil örtüye sarılı küçük cam kavanozda bulunan Sakal-ı Şerif, cami imamı Şevki Şahin ve Bafra ilçe vaizlerinden Hamdi Karanfil tarafından dualar okunarak açıldıktan sonra ziyaretçilere gösterildi. Sakal-ı Şerif'i öpmek ve daha yakından görmek isteyen vatandaşlar arasında izdiham oldu. Bu arada bazı yaşlıların ve gençlerin ağladıkları görüldü.

Padişahın görevlendirdiği, Albay Rütbeli Hüseyin Ağa adındaki bir kişi tarafından Bafra ilçesine getirilen Sakal-ı Şerif, o zamanın cami görevlilerine teslim-tesellüm tutanağıyla verildi. Sakal-ı Şerif'in gerçekten Peygamberimize ait olduğunu gösteren resmi belge, Bafra Büyük Camii'nde bulunuyor.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 14:17:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?