28
Mayıs
2024
Salı
BAFRA - SAMSUN

Sakal-ı Şerif izdihamı

Samsun'un Bafra İlçesi'nde, tarihi Büyük Camii'nde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen vatandaşların yoğunluğu izdihama yol açtı. 

Kadir Gecesi'nde, tarihi Büyük Camii'nde bulunan Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerif'i teravih namazının ardından vatandaşların ziyaretine açıldı. Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen vatandaşlar arasında izdiham yaşandı. Teravih namazının kılınmasından sonra 99 yeşil örtüye sarılı küçük cam kavanozda bulunan Sakal-ı Şerif, cami imamı Şevki Şahin ve Samsun Merkez Vaizi Yusuf Macit tarafından dualar okunarak açıldıktan sonra ziyaretçilere gösterildi. Sakal-ı Şerif'i öpmek ve daha yakından görmek isteyen vatandaşlar arasında izdiham oldu. Bu arada bazı yaşlıların ve gençlerin ağladıkları görüldü. 

Samsun'un Bafra İlçesi'nde, tarihi Büyük Camii'nde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen vatandaşların yoğunluğu izdiham yaşanmasına neden oldu. Padişahın görevlendirdiği Albay Rütbeli Hüseyin Ağa adındaki bir kişi tarafından Bafra İlçesi'ne getirilen Sakal-ı Şerif, o zamanın cami görevlilerine teslim-tesellüm tutanağıyla verildi. Sakal-ı Şerif'in gerçekten Peygamberimiz'e ait olduğunu gösteren resmi belge, Bafra Büyük Camii'nde bulunuyor.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 16:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?