18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAFRA - SAMSUN

Samsun-Bafra, bu yıl turist rekoru kırmayı bekliyor

Samsun’un Bafra İlçesi’nde bulunan tarihi eserlerle Kızılırmak boyunda bulunan yapı ve tabi güzellikleri görmek için yeni turizm sezonunda daha fazla yerli ve yabancı turistin gelmesinin beklendiği bildirildi.

Bafra Kaymakamı Selahattin Aparı, ilçenin tabi güzelliklerle iç içe olduğunu, bunun yanında tarihi güzelliklerinin çok olduğunu, dağ ve yayla turizminin ilçede gelişmesiyle Bafra’nın Karadeniz Bölgesi’nin turizm lokomotifi olacağını söyledi.

Bafra şehir merkezinde çok sayıda tarihi eserin ve yapıların ilgi çektiğini belirten Kaymakam Aparı, ilçenin Boğazkaya Köyü’nde Kızılırmak seddesinin üzerinde yapılan Derbent Barajı’nın yapımından sonra su altında kalarak sadece minaresi görünen caminin bu sene gelecek turistler tarafından ilgi uyandıracağını vurguladı.

Aparı, yabancı turistlerin gelebileceğini düşündüklerini, ulaşımın daha rahat sağlanabilmesi için her türlü çalışmaya başladıklarını ifade etti. İlçenin tanıtımı için yıllardır çalışmalar yaptıklarını belirten Aparı, turizm işletmecileri için de Bafra’nın bir odak olabileceğini, taleplerin artmasıyla bölgede bilinçli hareketlenmenin başlayacağını kaydetti.

SAMSUN-(İHA)
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2004 Cumartesi 21:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?