16
Mayıs
2024
Perşembe
BAFRA - SAMSUN

Sebze üreticileri başkanlarını seçti

Samsun'un Bafra Sebze Üreticileri Birliği'nin 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Ziraat Odası'nda gerçekleştirilen toplantıya Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci ve Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl ile 113 üye katıldı. 29 Köyde toplam 393 üyesi bulunan birliğin genel kurulunda bir konuşma yapan Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci, Samsun'da şu ana kadar 20 adet çeşitli üretici birliği kurulduğunu belirterek, Bafra Sebze Üreticileri Birliği'ne 300 bin YTL'lik kaynak aktarıldığını ve bu kaynakla karton sebze-meyve karton kutu tesisi kurulacağını açıkladı.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl de yaptığı konuşmada, "İlçemizde 143 bin dekar alanda yazlık ve kışlık sebze üretimi yapılmakta olup, ortalama her yıl 400 bin ton civarında sebze üretilmektedir. Ancak pazarlamada yaşanan sorunları aşmak için üretici birliğini kurduk ve yeni bir kadroya sebze üreticilerine teslim ettik" dedi.

Konuşmaların ardından oylamalara geçildi. Açık oylamayla yapılan seçim sonucunda yönetim kurulu asil üyeliklerine Mehmet Bilgiç, Osman Akbaş, Mehmet Dursun, Dursun Ocak ve Turhan Şahin seçildi. Yönetim kurulu üyeleri de kendi aralarında yaptıkları toplantıda Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanlığı'na Mehmet Bilgiç'i getirdi. Başkan yardımcılığına Osman Akbaş, Muhasipliğe de Mehmet Dursun seçildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 11:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?