17
Mayıs
2024
Cuma
BAFRA - SAMSUN

Şirinköy'de su baskını

5 bin dönüm tarım arazisi ve 50 hanenin kar ve yağmur suyundan zarar gördüğü Samsun’un Bafra İlçesi’ne bağlı Şirinköy’de bazı vatandaşlar evlerine kayıkla gidiyor.

Arazilerin sular altında kalması üzerine vatandaşlar evlerine gitmek için kayık kullanmak zorunda kaldı. Sirinköy sakinlerinden 10 çocuk babası Baki Kalak (54), köylerinde 45 yıldır yağmur ve kar suyundan tarım arazilerinin ve evlerinin zarar gördüğünü söyledi. Kalak, "Köyde 15 öğrenciyi her gün okula gitmeleri için kayıkla evlerinden alıp karaya çıkarıyorum. 1 haftadan beri evlerimizin etrafı sularla doldu. Evlerimizden çıkamaz hale geldik" dedi.

Şirinköy Muhtarı Ahmet Tepe ise, 20 köye hitap eden kanalların Karaboğaz’a dökülmesi ve bu boğazdaki bir engel nedeniyle kanallardan akan suların, köylerinin tarım arazilerine aktığını ifade etti.

Vatandaşların evlerinden kayıkla ve çizme giyerek su içinde yürüyüp karaya çıktığını belirten Muhtar Ahmet Tepe, "Karaboğaz’ın kapanması nedeniyle ekili tarım arazilerimiz ve evlerimiz devamlı sular altında kalıyor. 20 köy hitap eden kanalların suları Emenli Köyü mevkiinde bulunan Karaboğaz’a dökülüyor ve burada bulunan engel, suyun köyümüze doğru akmasına sebep oluyor. 15 gündür telefon hatlarımız kesik. Hayvanlarımız elektrik direklerinin yanında sulanıyor. Buda ayrı bir tehlike arz ediyor. Su taşkınları yüzünden 100 tane büyükbaş hayvanımız telef oldu. Yetkililer, ’Karaboğaz’ı gidin açın’ diyorlar ancak açıyoruz yine kapanıyor. 12 ayın 8 ayı Şirinköy sular altında kalıyor. 500 hayvanı başka ahırlara taşıdık. Yetkililerden Karaboğaz için çevre kanalı, menfez ve dalgakıran istiyoruz" diye konuştu.

Şirinköy sakinlerinden Yusuf Cebeci ise, tarım arazilerinin sular altında kalmasından dolayı köyde tarımın bittiğini belirterek, "Köyümüzde bulunan meralarımıza memeli hayvanlar giremiyor. Hayvancılıkta köyümüzde mağdur durumda. Çocuklarımız sularda oynamak zorunda kalıyor. Bu nedenle hastalık kapacaklar diye korkuyoruz" şeklinde konuştu.

SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 10:45:34
Güncelleme :27 Aralık 2004 Pazartesi 11:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?