18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAFRA - SAMSUN

SRAP istihdam sağlayacak

Bafra'da, Sosyal Riski Azaltma Projesi’ne vatandaşlar ilgi gösteriyor.

Bafra Kaymakamı Selahattin Aparı, ilçede, yaz ayları içerisinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2 bin kişiye, her bir poşette 10 kilogram sıvı yağ, yarım kilogram çay, 4 adet sabun, 5 kilogram şeker, 5 kilogram kuru fasulye, 2.5 kilogram mercimek, 5 adet makarna olmak üzere temel gıda yardımı yapılacağını, temel gıda maddeleri yardımının bedelinin ise 72.16 YTL olduğunu söyledi.

İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın Başbakanlık Teşvik Fonu Genel Müdürlüğü’nce Güzel Okulum Projesi için Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nun belirlediğini belirten Kaymakam Aparı, Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nun çatı, tavan ve boya onarımına başlanıldığını, bunun için malzeme ve işçi alımı yapıldığını, yardım tutarının ise 10 bin dolar olduğunu vurguladı.

Bafra Kaymakamı Selahattin Aparı, "İlçemizde süt sığırcılığını geliştirmek için Bengü ve Küçük Kavakpınar Köyleri’nde Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Genel Müdürlüğü’nce desteklenen Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında 23 kişiye 2’şer tane büyükbaş hayvan, 72 bin dolarlık sözleşme müracaatını Proje Genel Müdürlüğü’ne gönderdik. Yine aynı proje kapsamında ilçemizde koyunculuğu geliştirmek için Akalan Köyü’nde 23 çiftçi ile sözleşme imzaladık. Ödeneklerin gönderilmesine müteakip, proje gereği koyunları alacağız. Projede 23 kişiye 10’ar koyun ve birer koç verilecek olup, 64.40 YTL değerindedir" dedi.

İlçelerinde ikamet eden alkol ve madde bağımlılarının tedavisi ve rehabilite edilmelerine ilişkin İlçe Emniyet Müdürlüğü ile çalışma başlattıklarını da hatırlatan Aparı, "İlçemizde ikamet eden, zihinsel ve fiziksel engellilerin tespitini muhtarlarımız, sağlık ocakları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce tespiti yapıldı. Buna göre Sosyal Hizmetler Projesi eğitimlerine ve topluma kazandırılmaları yolunda bir çalışma yapılacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 11:52:57
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 13:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?