22
Mayıs
2024
Çarşamba
BAFRA - SAMSUN

Üreticilere sertifika

Samsun'un Bafra Ovası'nda 600 üretici sertifikalı oldu. 

Samsun'un Bafra Ziraat Odası Başkanlığı'nca AB Hibe Programı çerçevesinde hazırlanan "Bafra Ovası'nda Üreticilere Yönelik Tarımda Verimlilik Eğitimi Verilmesi ve Üretim Metotlarında Dönüşüm Projesi" kapsamında eğitim alan 600 çiftçi için sertifika töreni düzenlendi. 

Bafra Ziraat Odası'nda gerçekleştirilen sertifika törenine Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Fikri Düşünsel, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlileri Prof. Dr. Ergin Öztürk, Yrd. Doç. Dr. İsmail Sezer ve Sezgin Uzun, Bafra İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl ve çiftçiler katıldı. Kaymakam Bekir Dınkırcı, yaptığı konuşmada, Bafra Ovası'nın geleceğinden umutlu olduğunu belirtti. Dınkırcı, "Elimizde 67 bin 787 hektar bir ova, yani tarım arazisi var. 

Bunun yüzde 17'si birinci sınıf, yüzde 15'i ikinci sınıf, yüzde 14'ü üçüncü sınıf tarım arazisi. Bafra'da her şey var. O zaman tecrübeyle bilgiyi aynı eksende buluşturmamız gerekiyor" dedi. 

"Bafra Ovası'nda Üreticilere Yönelik Tarımda Verimlilik Eğitimi Verilmesi ve Üretim Metotlarında Dönüşüm Projesi" Koordinatörü Mehmet Ali Çoştum ise 6 ay içerisinde 4 bölgede ve 25 köyde ikamet eden çiftçileri 17'şer gün, 200'er saat olmak üzere toplam fiili olarak 68 gün 800 saatlik eğitim maratonuna, Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim görevlilerinin büyük özverisi sayesinde tabi tuttuklarını söyledi. Bafra Konuşmaların ardından protokol tarafından çiftçilere sertifikaları ve çeyrek altınları takdim edildi. Projede görev alan akademisyenlere de plaket verildi.
iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2007 Perşembe 23:56:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?