18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAFRA - SAMSUN

Vatandaş baz istasyonuna tepkili

Samsun’un Bafra İlçesi’nde bir evin bahçesine baz istasyonu kurma çalışmaları mahallelinin tepkisine yol açtı.

İsmetpaşa Mahallesi Kömürcüoğlu Sokak’ta Halime Yılmaz’a ait bir evin bahçesine baz istasyonu kurma çalışmaları mahalle halkını tedirgin etti. İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Suat Şahin, baz istasyonları ile toplumun sağlığının risk altında olduğunu, elektromanyetik kirlenmenin etkilerinin hemen ortaya çıkmamasının insanlarda kaygı, korku, endişe gibi psikolojik sorunları beraberinde getirdiğini söyledi.

Muhtar Şahin, "Baz istasyonları genellikle 4 metre boyunda dolap biçiminde olan antenler, adeta radyo vericisi gibi küçüktür. Şirketler ne kadar bu antenlerin 100 watlık ampulle bir olduğunu söylemekteyse de, frekansı 50, anteninse 1 milyar kadardır. Şirketler elektromanyetiklerin şiddetinin mesafenin karesi ile ters orantılı olarak azaldığını söylemekte ise de, azalan elektromanyetik alan şiddetidir. Kanser yapıcı etkisi mesafeyle azalmaz. Türkiye genelinde baz istasyonları kasaba ve köy dışında, Bafra’da ise 3 tanesi şehir içinde, 4.’sü ise yine şehir içine kurulmak üzere. Baz istasyonunun mahallemize kurulmasını istemiyoruz" dedi.

Mahalle sakinleri ise baz istasyonlarının azalması için yetkili mercilere başvuruda bulunduklarını, yetkililerden ise anlayış beklediklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 16:26:08
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 12:47:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?