18
Mayıs
2024
Cumartesi
CANİK - CANİK - SAMSUN

Osman Genç

1963 yılında Samsun'da doğan Başkan Osman Genç, İlk ve Orta öğrenimini Samsun'da tamamladı. Yüksek öğrenimine Anadolu Üniversitesi iş İdaresi bölümünde başlayan Osman Genç, üniversite eğitimini yurtdışında Mısır Ezher Üniversitesi'nde tamamladı. 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Tefsir dalında yüksek lisans yapan Başkan Genç, alanıyla ilgili yurtdışında çeşitli ilmi araştırmalar ve incelemelerde bulundu.

Eğitimci Başkan Osman Genç, sırasıyla Samsun Alaçam İmam - Hatip Lisesi, Çıraklık Eğitim Merkezi, Anadolu İmam - Hatip Lisesi ve İnönü İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yaptı.

2004 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Canik Belediye Başkanlığına aday olan ve seçimi açık ara önde kazanarak Canik Belediye Başkanı olan Osman Genç, Canik halkının güveni ve desteğiyle aynı göreve ikinci kez seçildi.

Evli ve beş çocuk babası olan Osman Genç, İngilizce ve Arapça bilmektedir. Doğup büyüdüğü Canik İlçesinin sorunlarını çok iyi bilen Osman Genç, halkının ihtiyaçlarını çok iyi analiz edip, bu yönde çalışmalarını sürdürmektedir.
 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar