18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

AKP'li Kurt'tan köylere ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, köylerin Avrupa Birliği (AB) standartlarına yükseltileceğini belirtti.
İl Genel Meclisi Üyesi İshak Köksal ve partililerle birlikte Çarşamba İlçesi'ne bağlı Yamanlı, Canlı, Sığırtmaç, Akkulu, Acıklı, Arımköseli ve Karaağaç köylerini ziyaret eden Milletvekili Kurt, hükümet olarak öncelikli hedeflerinden birinin köylerin kalkınması olduğuna dikkat çekti.

Çarşamba'ya bağlı köylerin, Samsun'un en gelişmiş köyleri olduğuna değinen Kurt, "Bu köylerimizdeki eksiklikler de bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. Asfalt ve stabilize yol çalışmalarını ziyaret ettiğimiz köylerde önümüzdeki 3 ay içinde bitireceğiz" dedi.

Köyleri AB standartlarına uygun hale getirmek için hükümet olarak büyük projelere giriştiklerine işaret eden Kurt, "Bu projelerimizi hayata geçirdiğimiz oranda kalkınacağız. Kararlıyız. Eksiklerimizi gidereceğiz" diye konuştu.
Samsun'un Karadeniz Bölgesi'nin incisi durumunda olduğunu da kaydeden Kurt, şöyle devam etti:
"Samsun, bölgemizdeki diğer illere göre daha şanslı durumda. Ancak şehrimiz bizden önceki iktidarlarca hep ikinci sınıf muamelesi görmüş. Biz iktidara geldikten sonra bu şansızlığını kırarak Samsun'a sahip çıktık. Yeni yatırımlar gerçekleştirdik. Samsun iki büyük ova üzerine kurulmuş. Çarşamba ve Bafra ovaları bizim için bir nimettir. Ne var ki bu ovalarımızdan yeterince yararlanamıyoruz. Uluslararası Çarşamba Havaalanı da kentimizin gelişmesinde büyük katkılar sağlayacaktır. Yeter ki Samsunlu müteşebbis memleketine sahip çıkarak yeni iş sahaları açsın. Biz hükümet olarak her zaman müteşebbislere yardımcı olduk, olmaya da devam edeceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 13:38:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?