6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇARŞAMBA - SAMSUN

Gülhan-Yusuf Yön

Samsun’un Çarşamba İlçesi Alibeyli Köyü’ne ilköğretim okulu yaptırmak için 200 milyar liralık bağışta bulunan Gülhan-Yusuf Yön çifti, Vali Mustafa Demir’i sevindirdi. Vali Mustafa Demir, Gülhan-Yusuf Yön İlköğretim Okulu adı verilecek olan okulun temeline harç attıktan sonra temel direklerinin üzerine çıkıp, "Samsun, eğitime destekte birinci sıradadır. Emsallerinden ileridedir" diyerek sevincini dile getirdi.

700 dönümlük bahçe içerisine anahtar teslim 760 milyar liraya yapılacak olan 4 katlı 24 derslikli Gülhan-Yusuf Yön İlköğretim Okulu’nun temel atma töreninde konuşan Samsun Valisi Mustafa Demir, ilde halkın katkılarıyla 6 okulun programa alındığına dikkat çekti. Vali Demir, "Okullardan biri de bugün temelini attığımız bu okuldur. Okulun yapılması için 200 milyar lira bağışta bulunan Yusuf Yön ve eşine teşekkür ediyoruz. Samsun’da, ’Eğitime Yüzde 100 Destek’ kampanyası çerçevesinde 10 trilyon lira bağışta bulunulmuştur. Bağış konusunda Türkiye genelinde 5. sıradayız. Nüfus yoğunluğu dikkate alındığında ise birinciyiz. Bu Samsun halkının ne kadar hayırsever ve girişimci olduğunun en güzel örneğidir. Çocuklarımız temelini attığımız bu okulumuzda en iyi şekilde yetişecek ve devletimiz ile milletimize en iyi hizmeti verecektir" dedi.

Köyde düzenlenen törene Vali Demir’in yanı sıra AK Parti Samsun Milletvekilleri Mustafa Demir, Musa Uzunkaya, Mustafa Çakır ve Ahmet Yeni, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, Samsun Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Çarşamba Kaymakamı Nurettin Yücel, Çarşamba Belediye Başkanı Nazif Kılıç ve Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Ogün Cantekin ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeni okulun, 12 öğretmen 8 derslik ve 202 öğrencisi bulunan Alibeyli Köyü İlköğretim Okulu’nun fiziki kapasitesinin yetersizliği ve binanın yıkılmaya yüz tutması sebebiyle yapılması kararına varıldığı öğrenildi. Okulun bitmesi için 560 milyar liraya daha ihtiyaç olduğu, bu miktarın da devlet-vatandaş işbirliğiyle bir araya getirilerek, müteahhit firmaya verileceği kaydedildi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar